cyberaktivisme

DDoS-angreb mod politiske partier i EU

Hacktivister benyttede sig af valget til EU-parlamentet til at udføre DDoS-angreb mod europæiske politiske partier. Sådan hedder det i Bleeping Computer i en artikel fra den 8. juni, der henviser til en rapport fra Cloudflare.

Således har Cloudflare rapporteret, at de har afbødet mindst tre distribuerede denial of service (DDoS) angrebsbølger på forskellige valgrelaterede websteder såvel som adskillige politiske partier i Holland, hvor valget allerede var sat i gang den 6. juni i modsætning til de fleste andre EU-lande, der afviklede EU-parlamentsvalget den 9. juni.

Dansk
Keywords: 

Aktivister sender bølger af DDoS-angreb mod Sverige

Sverige har været udsat for en bølge af "distribueret denial of service" (DDoS)-angreb, siden optagelseprocessen for medlemsskab af NATO startede. Det skriver Infosecurity Magazine med henvisning til oplysninger fra Netscout, der udbyder løsninger til styring af netværksydelser.

Det startede med et 500 Gbps-angreb (gigabits pr. sekund) mod den svenske regerings infrastruktur i maj 2023, hvorefter DDoS-angreb mod svenske organisationer tog et markant spring opad i slutningen af 2023 med 730 Gbps-angreb.

Dansk
Keywords: 

Tager ansvar for cyberangreb på vandværk i USA

En russisk-forbundet hacktivistgruppe har taget ansvaret for et cyberangreb på et vand- og spildevandsrensningsanlæg i den amerikanske delstat Indiana.

Det skriver The Record, der henviser til, at en trusselsaktør på sin Telegram-kanal i weekenden har offentliggjort en video der angiveligt viser, hvordan hackerne interagerede med systemerne i vandværket.

Dansk

Franske myndighedshjemmesider forstyrret af DOS-angreb

Franske myndigheders hjemmesider har i denne uge været forstyrret af DOS-angreb, som ifølge den franske premierministers kontor har været af ’hidtil uset intensitet’.

Det skriver The Register, der oplyser at angrebet blev opdaget af Cloudflares Radar-tjeneste. Det blev rapporteret, at hændelsen starte søndag morgen og efter en hurtig eskalering, ebbede den kortvarigt ud. Derefter blussede det op igen og varede i omkring seks timer.

Dansk
Keywords: 

DDoS-angreb mod cert.dk

DKCERT har her til morgen været udsat for et DDoS-angreb, der medførte, at cert.dk var utilgængelig i ca tre timer fra kl. 7.03. Wayf.dk og deic.dk var også utilgængelig i perioden, mens DKCERTs øvrige tjenester var ikke påvirket af angrebet. 

Et DDoS-angreb er et udtryk for cyberaktivisme, hvor en aktør eller gruppering ønsker at gøre opmærksom på en sag.  

Dansk

Den russiske hackergruppe NoName057(16) slår til igen

NoName057(16) har flere gange gennem denne vinter og dette forår været en pestilens for især danske banker og myndigheder. Dette underbygges af CFCS' netop offentliggjorte trusselsvurdering for 2023, hvor truslen fra cyberaktivisme mod Danmark vurderes som HØJ (DKCERTs artikel om cybertruslen mod Danmark).

Dansk

CFCS hæver trusselsniveauet for cyberaktivisme

Center for cybersikkerhed har i dag hævet trusselsniveauet for cyberaktivisme fra MIDDEL til HØJ. Det sker som følge af de øgede pro-russiske cyberaktivistiske angreb mod vesteuropæiske NATO-lande. Det fremgår af en nyhed på centerets hjemmeside, hvor der også henvises til udgivelse af en opdateret trusselsvurdering, hvor den egentlige analyse af situationen gennemgås.

Dansk

Pro-russisk gruppe DDoS’er NATO-lande

En pro-russisk gruppe, der i sidste uge blev kendt for med succes at iværksætte DDoS-angreb mod danske banker, har angiveligt, men ikke overraskende, også organisationer i Ukraine og i andre NATO-lande på samvittigheden.

Det skriver Security Week.

Gruppen støtter Ruslands invasion af Ukraine og har indtil nu iværksat DDoS-angreb mod forskelligartede organisationer inden for offentlig forvaltning, militær, telekommunikation, transport, mediebureauer, leverandører og finansielle institutioner i Ukraine, Tjekkiet, Danmark, Estland, Litauen, Norge og Polen.

Dansk
Keywords: 

Større og vildere

DDoS-angreb bliver større og vildere, konstaterer mediet Ars Technica i en artikel under overskriften The record-setting DDoSes keep coming, with no end in sight’.

De seneste rekorder blev angiveligt sat her for nyligt ifølge to tjenester, der afhjælper konsekvensen af DDoS-angreb. De rapporterer således, at de er stødt på nogle af de største ’databombardementer’ nogensinde fra trusselsaktører.

Dansk

Litauen advarer om stigning i DDoS-angreb

Det Nationale Cybersikkerhedscenter (NKSC) i Litauen har udsendt en advarsel om en kraftig stigning i DDoS-angreb rettet mod offentlige myndigheder i landet. Det skriver Bleeping Computer.

Ifølge NKSC har særligt virksomheder inden for transport og finans og andre store institutioner oplevet midlertidige serviceforstyrrelser som følgen af angrebene.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - cyberaktivisme