DKCERT

Tilmelding til DeiC-konferencen er åben

Hvordan får du en uagtsom medarbejder med ind i din risikovurdering? Hvad skal den nye decentrale enhed for cyber- og informationssikkerhed i Uddannelses- og forskningsstyrelsen lave? Vil du høre truslerne, imødegåelse af DDoS-angreb, ISO27001 og ISO27005?

Der er nok af relevante emner for sikkerhedsmedarbejderen, CISO’en og alle andre med interesse i sikkerhedsarbejdet på årets DeiC-konference, der finder sted den 7.-8. november i Kolding.

Dansk
Keywords: 

Nye tekniske minimumskrav til staten

Den 1. juli 2024 skal statslige myndigheder overholde en række nye krav til deres informationssikkerhed. Det fremgår af en nyhed på Digitaliseringsstyrelses hjemmeside.

Kravene er en følge af cyber- og informationssikkerhedstrategien fra 2021, der under pejlemærket 'Robust beskyttelse af de samfundsvigtige funktioner' har et initiativ om bedre sikkerhed via ISO-implementering og nye minimumskrav til de statslige myndigheder.

Dansk
Keywords: 

Cyberangreb på Hochschule Kaiserslautern

Hochschule Kaiserslautern er blevet ramt af et ransomware-angreb. Det blev bekræftet fredag, hvor professionshøjskolens nødhjemmeside annoncerede, at ’hele it-infrastrukturen’ var blevet taget offline, inkl. e-mail-konti og telefonsystemet.

Det skriver The Record med henvisning til institutionens hjemmeside.

Det fremgår, at alle faciliteter og tjenester for institutionens mere end 6.200 studerende, er blevet berørt. 

Dansk

DDoS-angreb mod cert.dk

DKCERT har her til morgen været udsat for et DDoS-angreb, der medførte, at cert.dk var utilgængelig i ca tre timer fra kl. 7.03. Wayf.dk og deic.dk var også utilgængelig i perioden, mens DKCERTs øvrige tjenester var ikke påvirket af angrebet. 

Et DDoS-angreb er et udtryk for cyberaktivisme, hvor en aktør eller gruppering ønsker at gøre opmærksom på en sag.  

Dansk

Ny målgruppe for trendrapporten

DKCERT har i år skrevet anbefalinger til en ny målgruppe i trendrapporten. Hidtil har DKCERTs anbefalinger været henvendt til hhv. ledelsen på uddannelses- og forskningsinstitutioner i Danmark og til de it-ansvarlige. Disse er nu suppleret med forskere, undervisere og teknisk-administrativt personale. Samme målgruppe er også adresseret i sektorens delstrategi for cyber- og informationssikkerhed, som udkom tidligere på året.

Dansk
Keywords: 

Trendrapport 2023 på gaden

DKCERT har i dag publiceret sin årlige trendrapport. En rapport, der som navnet antyder er et bud på de trends, DKCERT forventer vil være fremherskende i 2023. Rapporten er også DKCERTs beretning om året, der er gået, ligesom den som de tidligere år også indeholder en vurdering af cybertruslen mod uddannelses- og forskningssektoren.

Dansk

Samarbejdspartnere

Authorized to Use CERT(TM) CERT is a mark owned by Carnegie Mellon University

DKCERT er autoriseret til at anvende betegnelsen CERT, som er et varemærke ejet af Carnegie Mellon University.

DKCERT er fuldt medlem af FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams).

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - DKCERT