Aktivister sender bølger af DDoS-angreb mod Sverige

Angreb kædes sammen med NATO-indmeldelse.

Sverige har været udsat for en bølge af "distribueret denial of service" (DDoS)-angreb, siden optagelseprocessen for medlemsskab af NATO startede. Det skriver Infosecurity Magazine med henvisning til oplysninger fra Netscout, der udbyder løsninger til styring af netværksydelser.

Det startede med et 500 Gbps-angreb (gigabits pr. sekund) mod den svenske regerings infrastruktur i maj 2023, hvorefter DDoS-angreb mod svenske organisationer tog et markant spring opad i slutningen af 2023 med 730 Gbps-angreb.

I februar 2024 steg angrebsmængden yderligere markant, hvilket hænger sammen med det tidspunkt, hvor Sveriges udenrigsminister antydede, at Ungarn havde godkendt, at Sverige kunne blive medlem af NATO. Dagen efter udenrigsministerens udtalelse registrerede Netscout 1524 samtidige DDoS-angreb rettet mod svenske organisationer.

Det hele kulminerede den 4. marts 2024, hvor Netscout registrerede 2275 angreb på en enkelt dag – en stigning på 183 % sammenlignet med samme dato i 2023.

Dette skete kun tre dage før Sverige officielt tilsluttede sig NATO.

De involverede grupper i angrebene omfattede ifølge Netscout gamle kendinge som NoName057, Anonymous Sudan, Cyber Army of Russia og Killnet.  

Links:

https://www.infosecurity-magazine.com/news/nato-sweden-surge-ddos-attacks/

 

 

Keywords: