destruktive cyberangreb

Tager ansvar for cyberangreb på vandværk i USA

En russisk-forbundet hacktivistgruppe har taget ansvaret for et cyberangreb på et vand- og spildevandsrensningsanlæg i den amerikanske delstat Indiana.

Det skriver The Record, der henviser til, at en trusselsaktør på sin Telegram-kanal i weekenden har offentliggjort en video der angiveligt viser, hvordan hackerne interagerede med systemerne i vandværket.

Dansk

Risikerer syv års fængsel for ikke at opdatere software

Albanske anklagere har anmodet om, at fem statslige it-medarbejdere bliver sat i husarrest for manglende opdatering af antivirussoftware på statslige computere. Det skrev onlinemediet Slate, der har en tilknytning til Amazon-konsortiet, i en længere artikel sidst på året.

De albanske it-medarbejdere er angiveligt anklaget for noget, som må svare til tjenesteforsømmelse, hvilket i Albanien ifølge Associated Press kan give op til syv års fængsel.

Dansk

Wiper-malware dukker op overalt

Verden skal til at vænne sig til en ny trussel: Wiper-malware

Sådan lyder advarslen fra Ars Technica i en længere artikel på baggrund af en rapport fra Check Point Research, der har kigget nærmere på Azov-malwaren, som beskrives som en ’effektiv, hurtig og desværre uoprettelig datawiper’, hvor filer slettes i blokke ved overskrivning med tilfældige data og efterlades i blokke af samme størrelse.

Dansk

CFCS opfordrer myndigheder og samfundsvigtige virksomheder til at styrke cyberberedskabet

CFCS har i dag opfordret myndigheder og virksomheder til at styrke cyberberedskabet på baggrund af situationen i Ukraine. Dette fremgår af en pressemeddelelse, som blev udsendt i dag kl. 14.

CFCS forventer ikke, at den nuværende situation i Ukraine vil medføre destruktive cyberangreb direkte rettet mod Danmark. Men, skriver CFCS, kan destruktive cyberangreb rettet mod andre lande brede sig til Danmark. Der henvises til NotPetya-hændelsen i 2017.

Dansk
Abonnér på RSS - destruktive cyberangreb