Franske myndighedshjemmesider forstyrret af DOS-angreb

Angreb kædes sammen med støtte til Ukraine.

Franske myndigheders hjemmesider har i denne uge været forstyrret af DOS-angreb, som ifølge den franske premierministers kontor har været af ’hidtil uset intensitet’.

Det skriver The Register, der oplyser at angrebet blev opdaget af Cloudflares Radar-tjeneste. Det blev rapporteret, at hændelsen starte søndag morgen og efter en hurtig eskalering, ebbede den kortvarigt ud. Derefter blussede det op igen og varede i omkring seks timer.

En gammel kending – Anonymous Sudan – tog ansvaret for angrebet, mens det franske svar på digitaliseringsstyrelsen angiveligt ’kæmpede for at iværksætte tiltag’, der kunne dæmme op for angrebet. Et cybersikkerhedsfirma mente, at Anonymous Sudan ikke handlede alene, men havde hjælp fra prorussiske aktører. 

Angrebet kædes sammen med det forslag, som den franske præsident Emmanuel Macron for nyligt fremsatte om, at europæiske lande skal overveje at sende tropper til at kæmpe sammen med Ukraines militær. Er det tilfælde er det klassisk taktik, at cyberaktivister er blevet provokeret af udmeldingen og har brugt anledningen til at få opmærksomhed til at sprede frygt og mistillid i befolkningen.

Intet nyt under solen, med andre ord.

Franske myndighedssider har naturligvis ikke mange paralleller til den danske uddannelses- og forskningssektor, men sidder man med fornemmelsen af, at kun danske tjenester oplever den slags, så er det forkert. Cyberaktivisme er et fænomen, der er spredt bredt ud over verden, men er forholdsvist harmløst.

Links

https://www.theregister.com/2024/03/12/france_ddos/

Keywords: