CFCS hæver trusselsniveauet

Niveauet for cyberaktivisme stiger fra lav til middel.

Center for Cybersikkerhed har hævet trusselsniveauet for cyberaktivisme mod Danmark fra LAV til MIDDEL. Det fremgår af en pressemeddelelse, som er sendt ud i dag.

Årsagen er aktivistiske cyberangreb udført i forbindelse med krigen i Ukraine, som CFCS vurderer i højere grad end tidligere vil kunne ramme mål i Danmark.

CFCS skriver, at mens der i krigens indledende fase i hovedsageligt blev ramt mål i Rusland, Belarus og Ukraine, er mål i de seneste uger også set ramt i vesteuropæiske NATO-lande. Således har pro-russiske aktivistgrupper angrebet virksomheder og myndigheder i Tjekkiet, Polen og Estland. Dermed har cyberaktivistiske angreb ikke kun ramt aktive parter i konflikten, men også lande i Ukraines nærområde.

CFCS vurderer, at det er muligt, at særligt pro-russiske hackere vil gå efter mål i Danmark. Det er en ændring af trusselsbilledet sammenlignet med de seneste år, hvor CFCS har vurderet, at cyberaktivister ikke har udvist intentioner om at ramme danske mål. I dag vurderer CFCS, at truslen gælder for danske organisationer eller personer med relationer til Ukraine, der kan blive ramt af angreb rettet mod mål i Ukraine.

CFCS fastholder, at trusselsniveauet for cyberaktivisme kan ændre sig igen med kort varsel afhængigt af krigens udvikling og skriver, at cyberaktivisme ofte sker i form af overbelastningsangreb (DDoS-angreb) mod eksempelvis hjemmesider eller internetforbindelser.

Links:

https://www.cfcs.dk/da/nyheder/2022/cfcs-haver-trusselsniveauet-for-cyberaktivisme-mod-danmark/