Digitaliseringsstyrelsen

Cybersikkerhedsmåned 2021: Book en ekspert

Atter i år kan man booke en ekspert i cyber- og informationssikkerhed til at holde oplæg om et specifikt emne i sikkerhedsmåneden. Der er både eksperter fra myndighederne og private virksomheder, der stiller deres viden til rådighed og formidler det i gratis foredrag.

Foredragene kan fx holdes hos virksomheder, myndigheder, på skoler, i organisationer mv. Dermed er der en mulighed for at en sikkerhedsekspert ind, som kan skabe engagement og bevidsthed om digital sikkerhed fx på arbejdspladsen mv.

Dansk

Cybersikkerhedsmåned 2021: Bidrag med en aktivitet

Cybersikkerhed er en fælles indsats. Højere sikkerhed er noget vi alle kan bidrage til – enten ved egne handlinger og efterlevelse af de gode råd eller ved at fortælle om det til andre.

Dette er en af præmisserne bag muligheden for at byde ind med en aktivitet i cybersikkerhedsmåneden, der løber af stablen i oktober 2021.

Dansk

National cybersikkerhedsmåned nærmer sig

I oktober er der fælles fokus på digital sikkerhed i Danmark. Sådan fremgår det af sikkerdigital.dk-hjemmesiden, hvor borgere, smv’ere og myndigheder kan holde sig orienteret om cyber- og informationssikkerhed.

At oktober er valgt til måneden for cyber- og informationssikkerheds skyldes et initiativ fra ENISA, EU's agentur for cybersikkerhed, som for flere år siden satte måneden på landkortet og inviterede medlemslandene til at adoptere tænkningen om én og samme, fælles måned for dagsordenssættende events og kampagner om cybersikkerhed.

Dansk

Analyse fra DKCERT og Digitaliseringsstyrelsen: COVID-19 udfordrer sikkerheden på hjemmearbejdspladserne

DKCERT og Digitaliseringsstyrelsen offentliggør i dag en analyse om danskernes informationssikkerhed. Analysen undersøger på baggrund data indsamlet af MEGAFON A/S i tredje kvartal 2020 borgere og offentligt ansattes adfærd og viden om digitale trusler og samt deres efterlevelse af rådene til en sikker digital hverdag.

Det er sjette gang undersøgelsen er blevet gennemført, og den viser bl.a., at få borgere falder i phishingfælden, at kodeord stadig er en akilleshæl for danskernes informationssikkerhed, og at hjemmearbejde udfordrer arbejdspladsernes sikkerhed.

Dansk

Den store rapport om danskernes informationssikkerhed 2018 er klar

DKCERT har i flere år gennemført en statistisk undersøgelse af danskernes informationssikkerhed.

Den nye udgave er netop blevet offentliggjort, og den afdækker, hvilke sikkerhedshændelser borgere og ansatte i det offentlige bliver udsat for, belyser deres viden om informationssikkerhed og deres evne til at beskytte sig mod udbredte trusler. 

Dansk

Ny portal skal give danskerne råd om informationssikkerhed

Sikkerdigital.dk er en ny portal, der skal fungere som en samlet indgang til viden om informationssikkerhed til borgere, virksomheder eller myndigheder i landet.

Et websted, hvor du kan blive klogere på de digitale trusler og få råd og vejledning til et sikkert og digitalt liv.

Portalen er en del af den nationale cyber- og informationssikkerhedsstrategi.

Det er Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen, der står bag Sikkerdigital.dk i samarbejde med Center for Cybersikkerhed, Politiet, PET, Datatilsynet, Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet TÆNK.

Dansk

Sikkerhedskopiering er et overraskende stort problem for både danske virksomheder og for private brugere

Henrik Larsen, chef for DKCERT
Henrik Larsen, der er chef for DKCERT, skriver hver måned på Computerworld Online om aktuelle it-sikkerhedsspørgsmål. Kommentarerne bringes her, efterhånden som de udkommer.

Otte procent af medarbejderne i danske virksomheder har mistet data som følge af manglende sikkerhedskopiering.

Dansk
Abonnér på RSS - Digitaliseringsstyrelsen