danskernes informationssikkerhed

CFCS: Cybertruslen mod Danmark 2021

Center for cybersikkerhed har i dag sendt sin nye trusselsvurdering på gaden. Formålet med vurderingen, skriver CFCS selv, er, ’.. at informere danske beslutningstagere, myndigheder og virksomheder om cybertruslen mod Danmark. Viden om truslen skal bl.a. kunne bruges til at prioritere tiltag hos den enkelte myndighed og virksomhed. Dette produkt vurderer trusselsniveauerne for forskellige typer af cybertrusler, men trusselsvurderingen indeholder ikke konkrete råd og vejledninger til at imødegå disse trusler.’

Dansk

Analyse fra DKCERT og Digitaliseringsstyrelsen: COVID-19 udfordrer sikkerheden på hjemmearbejdspladserne

DKCERT og Digitaliseringsstyrelsen offentliggør i dag en analyse om danskernes informationssikkerhed. Analysen undersøger på baggrund data indsamlet af MEGAFON A/S i tredje kvartal 2020 borgere og offentligt ansattes adfærd og viden om digitale trusler og samt deres efterlevelse af rådene til en sikker digital hverdag.

Det er sjette gang undersøgelsen er blevet gennemført, og den viser bl.a., at få borgere falder i phishingfælden, at kodeord stadig er en akilleshæl for danskernes informationssikkerhed, og at hjemmearbejde udfordrer arbejdspladsernes sikkerhed.

Dansk

Rapport: Hver anden dansker rammes af digital kriminalitet

Ingeniørforeningen, IDA og Forbrugerrådet, Tænk har spurgt 2.019 danskere om deres udfordringer med informationssikkerhed på nettet.

Svarene viser, at hver anden dansker indenfor de sidste to år har været udsat for digital kriminalitet.

De områder, der ligger højest i svarstatistikken er kriminalitet, som tager sit udspring i falske konkurrencer og phishing.

Dansk

Stor test af sikkerheds-apps til Android

AV-Comparatives er baseret i Østrig, og projektet blev startet i 1995 af Andreas Clementi, der på dette tidspunkt var studerende på universitetet i Innsbruck. 

Andreas Clementi startede på baggrund af teknisk interesse og for at se på forskellene mellem produkter fra de mange producenter. Mange fandt hans projekt interessant og nyttigt, hvilket har betydet, at han stadig tester sikkerheds-software og stadig er uafhængig.

AV-Comparatives foretager således løbende test af produkter, og denne gang opfatter testen 250 sikkerheds-apps til Android.

Dansk

Otte procent af de offentligt ansatte overholder ikke it-sikkerhedspolitikken

Otte procent af de offentligt ansatte undlader nogle gange at følge informationssikkerhedsreglerne på jobbet, det er en stigning i forhold til 2016.

DKCERT har i flere år gennemført en statistisk undersøgelse af danskernes informationssikkerhed. Rapporten bygger på en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog for Digitaliseringsstyrelsen og DKCERT i foråret 2018.

Dansk

Kun fire ud af ti danskere tager backup af computeren

Backup er en solid sikkerhedsforanstaltning, der blandt andet kan være guld værd i forbindelse med nedbrud eller ransomware-angreb, men danskerne er desværre ikke gode til at huske den effektive datalagring.

DKCERT har i flere år gennemført en statistisk undersøgelse af danskernes informationssikkerhed. Rapporten bygger på en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog for Digitaliseringsstyrelsen og DKCERT i foråret 2018.

Dansk

Den store rapport om danskernes informationssikkerhed 2018 er klar

DKCERT har i flere år gennemført en statistisk undersøgelse af danskernes informationssikkerhed.

Den nye udgave er netop blevet offentliggjort, og den afdækker, hvilke sikkerhedshændelser borgere og ansatte i det offentlige bliver udsat for, belyser deres viden om informationssikkerhed og deres evne til at beskytte sig mod udbredte trusler. 

Dansk
Abonnér på RSS - danskernes informationssikkerhed