cybersikkerhed

Nyt nationalt koordinationscenter skal styrke cybersikkerhedssektoren

Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen har etableret et nyt Nationalt Koordinationscenter for Cybersikkerhed (NCC), der skal styrke den danske cybersikkerhedssektor.

Det fremgår af en nyhed på Digital Leads hjemmeside.

En af de vigtigste opgaver for koordinationscenteret er at gøre det nemmere at finde finansiering til innovative cybersikkerhedsprojekter.

Dansk
Keywords: 

Bestyrelsesforeningen udgiver vejledning om cybersikkerhed

Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer er klar med en række anbefalinger, der skal ruste bestyrelsesmedlemmer til en bedre forståelse af cyber- og informationssikkerhed.

Anbefalingerne er udarbejdet som et led i projektet ”Styrkelse af strategiske cyberkompetencer i danske virksomheder”, der har til formål at øge opmærksomheden over for cyberrisici og at styrke kompetencerne inden for cybersikkerhed i danske bestyrelser og direktioner, herunder bestyrelser og direktioner i små- og mellemstore virksomheder.

Dansk

CFCS: Ubevidste insidere er involveret i op mod halvdelen af sikkerhedshændelserne i en organisation

Center for Cybersikkerhed (CFSC) og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har udgivet en trusselsvurdering om cybertruslen fra medarbejdere som, bevidst eller ubevidst, truer informationssikkerheden i organisationen. Vurderingen er henvendt til ledelsen ved myndigheder og virksomheder.

Hovedvurderingerne ser således ud:

Dansk

Her er de værste og bedste lande, når det handler om cybersikkerhed

Analysehuset Comparitech har ud fra en stribe forskellige datapunkter, som eksempelvis antallet af inficerede mobiltelefoner og computere eller hvor godt forberedt landet er på cyberproblemer, forsøgt at kortlægge hvilke lande, der har den bedste og værste cybersikkerhed. Hvert land er blevet forsynet med en score, som er udregnet efter de indsamlede tal.

Og for at tage det sidste først, så betegner undersøgelsen lande som Algeriet, Indonesien, Vietnam og Tanzania som havende den ringeste cybersikkerhed.

Dansk
Keywords: 

NC3: Cyber-sikkerhedsjulekalender til din indre it-nørd

Den skarpe iagttager har nok allerede bemærket, at kalenderen nærmer sig december, hvilket naturligvis også betyder, at børnene skal have en julekalender.

Men kodenisserne hos Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, har også brygget på en udgave til det mere modne og it-interesserede publikum. De skal nemlig ikke snydes for en lille juleleg.

Julekonkurrencen er ifølge NC3 kun for sjov og skabt for at sætte fokus på cyber-kriminalitet og for at udbrede kundskaberne inden for it-sikkerhed.

Dansk
Abonnér på RSS - cybersikkerhed