statistik

Store websteder øger sikkerheden

Dansk

GrafAnalysen ser på, hvor udbredte forskellige sikkerhedsteknologier er blandt de øverste en million websteder på statistikstedet Alexa. Det gælder fx teknologier som HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), der krypterer kommunikationen mellem browser og server.

I april 2016 brugte knap 30 procent af webstederne HTTPS. I juni 2017 var andelen steget til over 45 procent.

Danmark har mange åbne net-porte

Dansk

Sikkerhedsfirmaet Rapid7 Labs har scannet internettet for en række ubeskyttede netværkstjenester. Det gælder blandt andet Telnet, SMTP, FTP og SMB (Server Message Block).

Ud fra scanningerne har firmaet dannet et landeindeks over tjenester, der står åbne for enhver, der forsøger at forbinde sig til dem. Indekset viser antal åbne tjenester i forhold til det samlede antal IP-adresser, der er allokeret til hvert land. Endvidere er det vægtet, så åbne SMB-servere fx vejer tungt.

Nummer et på listen er Zimbabwe, Hong Kong er på andenpladsen. Danmark er nummer 11.

Keywords: 

DKCERT behandlede færre sikkerhedshændelser i 2016

Dansk

Forsiden af DKCERT Trendrapport 2017DKCERT behandlede 95.597 sikkerhedshændelser i 2016. 86.993 var advarsler fra tredjepart om potentielle sikkerhedsrisici. Dermed var antallet af egentlige sikkerhedshændelser på 8.604. Både mængden af advarsler og egentlige hændelser faldt i forhold til året før.

Det viser DKCERT Trendrapport 2017, som netop er offentliggjort.

Angreb på web-applikationer udgør 19 procent

Dansk

Det fremgår af årsrapporten 2017 Global Threat Intelligence Report fra sikkerhedsfirmaet NTT Security.

Tre brancher tegner sig for 54 procent af alle angreb: Finanssektoren, produktion og detailhandel.

Når det gælder angreb, der stammer fra EMEA-området, tegner IP-adresser her sig for 53 procent af alle phishing-angreb. Det skyldes især Holland, som stod for 38 procent af alle globale phishing-angreb.

Cerber vinder frem blandt ransomware

Dansk

Cerber havde en markedsandel på 70 procent i januar. Den steg til 87 procent i marts.

Tallene bygger på statistikker over de trusler, firmaets produkter har blokeret hos kunderne.

Locky, der tidligere var et meget udbredt ransomwareprogram, gik fra januar til marts fra 13 procent til under to procent.

Tallene tyder på en konsolidering, hvor Cerber er næsten enerådende blandt ransomware-programmer.

graf over ransomware-typer

Mange web-baserede angreb i marts

Dansk

Et typisk web-angreb består i, at en browser besøger et skadeligt websted, som forsøger at udnytte kendte sårbarheder til at inficere pc'en med.

Der har ikke været så mange angreb siden juli 2016.

Web-angreb benytter sig gerne af exploit kits. Det er programpakker, der kører på en webserver og kan udnytte en række kendte sårbarheder.

I marts stod exploit kittet RIG for 13,6 procent af angrebene. Det er en halvering i forhold til februar, men det er stadig det mest aktive exploit kit.

Nummer to og tre var exploit kittene SunDown og Magnitude.

Mange nye skadelige programmer i februar

Dansk

Det er en stigning på 186 procent på en måned. Der har ikke været så mange skadelige programmer siden oktober.

Væksten kan skyldes øget aktivitet fra Kovter-familien af trojanske heste.

Også mængden af e-mails med skadeligt indhold steg. Der var farligt indhold i form af links eller vedhæftede filer i en ud af 635 e-mails i februar, hvor andelen i januar var en ud af 722.

Andelen var dog langt lavere end i de foregående måneder. Det skyldes faldende aktivitet fra Necurs-botnettet.

Sårbarheder bliver mere alvorlige

Dansk

Sårbarhederne er blevet mere alvorlige. Både mængden af sårbarheder med risikovurderingerne moderat kritisk og meget kritisk steg. Andelen af ekstremt kritiske sårbarheder var uændret på 0,5 procent.

Flexera oplyser, at firmaet koncentrerer indsatsen om de produkter, firmaets kunder anvender. Derfor er det reelle antal nye sårbarheder i 2016 sandsynligvis højere, idet der er produkter, firmaet ikke følger.

Produkter fra Microsoft udgør 71 procent af de applikationer, der mest udbredte hos virksomheder. Men de tegner sig kun for 22,5 procent af sårbarhederne.

Sider

Abonnér på RSS - statistik