nyhedsgrafik

Danske domæner bliver udsat for færre defacement-angreb

Dansk

Antallet af defacement-angreb rettet mod danske domæner faldt både i december og i 2017 som helhed. Det viser tal fra statistikwebstedet Zone-H.

I december var der 120 defacement-angreb på dk-domæner. Det er angreb, hvor en hacker placerer sine egne sider på offerets webserver.

I 2017 var der i alt 2.626 defacements på danske domæner. Det er et fald på 27 procent i forhold til 2016.

Masseangreb udgjorde 64 procent af alle angreb i 2017. Det er angreb, hvor flere websteder på den samme IP-adresse overtages på én gang.

Udgifter til sikkerhed stiger otte procent næste år

Dansk

Analysefirmaet Gartner forudser, at den samlede globale udgift til informationssikkerhed stiger otte procent til over 96 milliarder dollars i 2018.

Væksten kommer især inden for beskyttelse af infrastruktur og tjenesteydelser såsom konsulentydelser. Det handler blandt andet om sikkerhedstest, outsourcing og SIEM (Security Information and Event Management).

Outsourcing ventes således at beløbe sig til 18,5 milliarder dollars, 11 procent mere end i år.

Keywords: 

Færre defacements i november

Dansk

Kun 158 danske domæner blev overtaget ved defacement-angreb i november. Det er et fald på 23 procent i forhold til oktober.

Ved defacements placerer en hacker sit eget indhold på offerets websted. 66 procent af angrebene i november var masseangreb, hvor flere domæner på samme IP-adresse overtages i et hug.

Det største angreb fandt sted den 8.-9. november. Her blev 84 domæner på samme webhotel overtaget.

Tallene stammer fra statistikwebstedet Zone-H.

NTP indgår i flest DDoS-angreb med reflection

Dansk

NTP (Network Time Protocol) er den mest udbredte protokol i DDoS-angreb (Distributed Denial of Service) af typen reflection. Det er angreb, hvor angriberen sender forespørgsler med angrebsmålets IP-adresse som afsender. Svaret på forespørgslen sendes derfor til angrebsmålet, der bliver oversvømmet af uønskede svar.

Rapporten "Millions of Targets Under Attack: a Macroscopic Characterization of the DoS Ecosystem" analyserer data fra DDoS-angreb.

Ud fra data fra honeypot-systemet AmpPot når forskerne frem til, at NTP udgjorde 40 procent af datapakkerne i angreb.

Defacement-angreb halveret i oktober

Dansk

205 danske domæner blev ramt af defacement-angreb i oktober. Det er en halvering i forhold til september måned.

Ved et defacement-angreb placerer en hacker sine egne sider på offerets websted.

74 procent af angrebene i oktober var masseangreb, hvor flere domæner på den samme IP-adresse bliver overtaget i et hug.

Det største angreb fandt sted den 7. oktober, hvor 75 domæner på samme IP-adresse blev ramt.

Tallene stammer fra statistikwebstedet Zone-H.

Anbefaling

Se på sikkerheden, når du vælger webhotel.

Mere trafik er krypteret

Dansk

Brugerne anvender i stigende grad kryptering, når de kommunikerer med Google. I januar 2014 var halvdelen af trafikken til Googles servere krypteret, i dag er andelen oppe på 88 procent.

De mest krypterede tjenester er Google Drive og YouTube, hvor tæt på 100 procent er krypteret.

Den ukrypterede trafik kommer primært fra mobile enheder. De tegner sig for næsten 95 procent af al ukrypteret trafik til Google. Ifølge Google kan forklaringen være, at nogle ældre enheder ikke understøtter kryptering.

Keywords: 

DDoS-angreb flytter til applikationslaget

Dansk

Graf over DDoS-angrebTidligere udnyttede mange angreb netværkslag, typisk lag 3 og 4 i OSI-modellen. Men antallet af netværksbaserede angreb er faldet siden tredje kvartal 2016.

Det fremgår af tal fra sikkerhedsfirmaet Incapsula, der bekæmper DDoS-angreb. I 2. kvartal 2017 bekæmpede firmaet i snit 196 netværksangreb om ugen.

Derimod er flere angreb rettet mod applikationslaget. Det kan fx være angreb på webservere, der overbelaster dem med forespørgsler.

Stor stigning i defacement-angreb i september

Dansk

Graf over defacements409 danske websteder blev udsat for defacement-angreb i september. Det vil sige, at hackere lagde deres egen information ind på websiderne.

Der var 74 procent flere defacement-angreb i september end i august. Vi skal tilbage til februar for at finde en måned med flere angreb i år.

Hovedparten af angrebene fandt sted den 25. september, da en enkelt angriber overtog 202 domæner. De befandt sig alle på det samme webhotel.

Sider

Abonnér på RSS - nyhedsgrafik