Center for Cybersikkerhed åbner Cybersituationscenter

Center for Cybersikkerhed åbner nu et cybersituationscenter, som får til opgave at levere et nationalt cybersituationsbillede.

I dag, fredag den 28. september, åbner forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen og chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen, Cybersituationscenteret.

Centret oprettes under Forsvarets Efterretningstjeneste og få en række opgaver i forbindelse med fremtidens opretholdelse af informationssikkerheden.

Det handler blandt andet om:

  • Opbyggelse af et nationalt cybersituationsbillede i første omgang i tæt samarbejde med offentlige myndigheder, forsvaret og virksomheder i de seks samfundsvigtige sektorer: Tele, energi, transport, sundhed, søfart og finans.
  • Situationscenteret monitorerer Center for Cybersikkerheds sensornetværk, som har til opgave at opdage cybertrusler mod de tilsluttede virksomheder og myndigheder.
  • Situationscenteret vil informere generelt om cybersikkerhed i forhold til det aktuelle situationsbillede.

Center for Cybersikkerhed arbejder frem mod 2020 på at uddanne specialister med henblik på at kunne udbygge driften af situationscenteret til døgnbemanding alle årets dage.

Anbefaling:

Angreb mod kritisk infrastruktur håndteres af myndighederne, men det er stadig vigtigt, at du benytter sikkerhedssoftware og sørger for at opdatere dine programmer med de nyeste rettelser fra producenterne. Inficerede maskiner kan eksempelvis anvendes i overbelastnings/DDoS-angreb eller sprede ondsindet kode.

Links: