Europol-samarbejde opløser nu hacker-gruppen Rex Mundi

Thailandsk politi har anholdt det, der menes at være Rex Mundi-hackergruppens sidste medlem.

Europol har i samarbejde med det franske, britiske og thailandske politi arresteret otte personer, der er mistænkt for at være involveret i den berygtede hacker-gruppe Rex Mundi.

Arrestationerne har fundet løbende sted gennem det seneste år, og Europol oplyser nu, at de i samarbejde med thailandske myndigheder, har anholdt den ottende og sidste mistænkte i Thailand.

Gruppen har eksisteret siden omkring 2012, og den har gjort det til sit speciale at hacke virksomhedsnetværk, stjæle private informationer for efterfølgende at kræve penge af ofret for at levere det stjålne tilbage.

Rex Mundi er blandt andet berygtet for at have hacket pizza-giganten Domino og stjålet 650.000 brugerkonti. Et andet omtalt angreb har fundet sted mod banken Banque Cantonale de Geneve, hvor gruppen krævede 10.000 euro for ikke at offentliggøre hackede data fra banken.

Der er løbende sket arrestationer af gruppens medlemmer.

Der blev eksempelvis snuppet fem medlemmer af de britiske politi i juni 2017, to anholdelser af det franske politi i oktober 2017, og nu er det sidste mistænkte medlem så blevet taget af det thailandske politi.

Links:

Keywords: