hacking

Europol-samarbejde opløser nu hacker-gruppen Rex Mundi

Dansk

Europol har i samarbejde med det franske, britiske og thailandske politi arresteret otte personer, der er mistænkt for at være involveret i den berygtede hacker-gruppe Rex Mundi.

Arrestationerne har fundet løbende sted gennem det seneste år, og Europol oplyser nu, at de i samarbejde med thailandske myndigheder, har anholdt den ottende og sidste mistænkte i Thailand.

Keywords: 

Kunstig intelligens har stor betydning på it-sikkerhedsområdet: Kan hjælpe både angribere og forsvarere - men skal anvendes rigtigt

Henrik Larsen, chef for DKCERT
Henrik Larsen, der er chef for DKCERT, skriver hver måned på Computerworld Online om aktuelle it-sikkerhedsspørgsmål. Kommentarerne bringes her, efterhånden som de udkommer.

Ansigtsgenkendelse. Selvkørende biler. Diagnosticering af patienters sygdomme.

Dansk

USA og Storbritannien advarer om russiske hackerangreb

Dansk

USA's Department of Homeland Security, forbundspolitiet FBI og Storbritanniens National Cyber Security Centre har udsendt en fælles advarsel om angreb på netværksinfrastruktur.

Angrebene er foregået over hele verden. De er rettet mod udstyr såsom routere, switche, firewalls og IDS'er (Intrusion Detection System).

Målene for angrebene er offentlige myndigheder, private virksomheder og leverandører af kritisk infrastruktur. Endvidere er internetudbydere, der betjener de potentielle ofre, også blevet ramt.

Angreb udnytter sårbarheder i WebLogic

Dansk

Servere på forskningsnettet er ramt af angreb, der ser ud til at udnytte sårbarheder i WebLogic. De pågældende servere anvender ikke de senest opdaterede versioner af WebLogic.

WebLogic version 10.3.6.0 har været ramt af angreb.

Anbefaling

Opdater til en rettet version af Oracle WebLogic.

Links

USA idømmer russisk hacker 27 års fængsel

Den 32-årige russer Roman Valeryevich Seleznev, der også er kendt under dæknavnet "Track2", blev den 21. april idømt 27 års fængsel. Han blev sidste år fundet skyldig i 38 tiltalepunkter, hvor han har svindlet 3.700 pengeinstitutter i USA. Han fik mindst 169 millioner dollars ud af sin svindel.

Han hackede sig ind i kasseapparater og installerede skadelig software i dem. Programmet opsamlede numre på betalingskort, som han solgte videre på det sorte marked.

Dansk

Hacker udskriver på åbne printere

Dansk

Flere brugere på Twitter bringer billeder af udskrifterne. De indeholder en besked om, at printeren er hacket, sammen med billeder dannet af bogstaver og tal (ASCII art).

Ifølge The Register har hackeren søgt efter printere med åbne tjenester for RAW, Internet Printing Protocol og Line Printer Remote services. De anvender portene 9100, 631 og 515.

En søgning efter IP-adresser med port 9100 åben finder godt 143.000 enheder.

Anbefaling

Bloker for adgang til printere i firewallen.

Abonnér på RSS - hacking