cyberkriminalitet

Genesis Market lukket

Tirsdag i påskeugen blev Genesis Market beslaglagt i en større FBI-ledet operation, kaldet Operation Cookie Monster, og dermed lukkede en af de mest betydningsfulde online kriminelle platforme.

Det skrev The Record i en længere artikel i sidste uge, hvilket er blevet fulgt op af omtaler i en lang række andre brede medier.

Dansk

Cybersvindlere snyder hinanden

Cyberkriminelle mister millioner af dollars til andre cyberkriminelle efter svindel på Dark Web. Og den måde, de beklager sig over svindlen, kan hjælpe med at afdække deres metoder.

Det skriver Danny Palmer, senior writer hos Zdnet, i en temaartikel i december efter at have kigget nærmere på en analyse af markedspladser på Dark Web, som researchere ved Sophos har gennemført. Det fremgår her, at cyberkriminelle har mistet mindst 2,5 millioner dollars til andre Dark Web-svindlere i løbet af de sidste 12 måneder.

Dansk

1.000 cyberkriminelle arresteret over hele verden

I en Interpol-operation er det lykkedes at anholde med end 1000 cyberkriminelle og konfiskere 27 mio. dollar.

Det skriver The Hacker News på baggrund af en pressemeddelelse fra Interpol.

Under kodenavnet "HAECHI-II" lykkedes det myndigheder fra 20 lande bl.a. at blokere 2.350 bankkonti, som var knyttet til ulovlige aktiviteter såsom romance-scam, investeringssvindel og hvidvaskning af penge forbundet med ulovligt onlinespil.

Dansk
Abonnér på RSS - cyberkriminalitet