1.000 cyberkriminelle arresteret over hele verden

Interpol: Intet tyder på nedgang i cyberkriminaliteten aktivitet som følge af pandemien.

I en Interpol-operation er det lykkedes at anholde med end 1000 cyberkriminelle og konfiskere 27 mio. dollar.

Det skriver The Hacker News på baggrund af en pressemeddelelse fra Interpol.

Under kodenavnet "HAECHI-II" lykkedes det myndigheder fra 20 lande bl.a. at blokere 2.350 bankkonti, som var knyttet til ulovlige aktiviteter såsom romance-scam, investeringssvindel og hvidvaskning af penge forbundet med ulovligt onlinespil.

Interpols generalsekretær siger i en udtalelse om operationen, at stigningen i online økonomisk kriminalitet genereret af COVID-19-pandemien ikke viser tegn på at være aftagende.

Operationen fandt sted i en periode på fire måneder, fra juni 2021 til september 2021. Blandt eksemplerne på svindlen er en business email compromise-aktion, hvor de kriminelle udgav sig som repræsentant for en unavngiven colombiansk tekstilvirksomhed og godkendte overførslen af ​​mere end 16 millioner dollar til to kinesiske bankkonti.  En anden sag vedrørte et slovensk firma, der blev narret til at overføre mere end 800.000 dollar til konti i Kina. I begge tilfælde blev pengene dog opsnappet og returneret.

Sqiud game-fraud

Operationen dokumenterede også, hvad der har været en tendens længe: at cyberkriminelle er opportunistiske deres handlinger, og de udnytter enhver mulighed til deres aktiviteter. Således påviste Interpol en malware-kampagne, der har udnyttet den populære sydkoreanske Netflix-serie Squid Game til at distribuere en trojaner, der fik ofre til at abonnere på premium-betalingstjenester uden deres godkendelse. Også Proofpoint har afsløret, at trusselsaktøren TA575 har distribueret Dridex malware ved hjælp af Squid Game-tillokkende e-mails.

Operationen her i efteråret 2021 er anden bølge af HAECHI-projektet, der har en varighed på tre år. Første bølge blev gennemført mellem september 2020 og marts 2021 og medføre arrestation af 585 personer og konfiskation af 83 millioner dollars fra bl.a. 1600 bankkonti.

Links:

https://thehackernews.com/2021/11/interpol-arrests-over-1000-cyber.html

https://www.interpol.int/News-and-Events/News/2021/More-than-1-000-arrests-and-USD-27-million-intercepted-in-massive-financial-crime-crackdown