Redder flere hundrede fra cyberkriminalitet

Indien har befriet borgere fra cyberkriminelt tvangsarbejde.

Bedst som det er lykkedes Indien at løfte næsten en halv mia. mennesker ud af fattigdom i de seneste 15 år, er der også kommet en historie fra skyggesiderne af Sydøstasien frem.

Således skriver Infosecurity Magazine i en artikel, at de indiske myndigheder har formået at redde hundredvis af borgere, der var lokket til Cambodja for at få et job, men som i virkeligheden blev tvunget til at arbejde for cyberkriminelle bander. Angiveligt har den indiske ambassade advaret om risikoen for at blive indfanget til den slags aktiviteter ifm. jobtilbud i Cambodja, men det har ikke afholdt i al fald nogen fra at søge joblykken i nabolandet. Nu har den indiske ambassade i samarbejde med myndighederne i Cambodja så reddet omkring 250 indere, der udførte cyberkriminelle aktiviteter mod deres vilje og tilsyneladende under en form for tvang. 

Ifølge Infosecurity Magazine er den slags ikke et ukendt fænomen i regionen. Således har Interpol jævnligt advaret om problemet med menneskesmugling, der ikke kun omfatter Cambodja, men også Laos, Myanmar og andre lande i regionen.

Også andre borgere end indere risikerer at blive narret til at arbejde for cyberkriminelle bander. Fx. skulle malayere været lokket til Peru med løftet om et højtlønnet job, men i virkeligheden skulle de begå telesvindel. Der er ifølge magasinet også eksempler på, at ugandere er fløjet til Dubai til et job, der ikke eksisterede, for at blive sendt videre til Thailand og derefter Myanmar. De skulle arbejde for et online svindelsyndikat og blive tilbageholdt af en bevæbnet vagt, mens de blev undervist i, hvordan man bedrager banker.

Links:

https://www.infosecurity-magazine.com/news/indian-rescue-hundreds-trafficked/