Fortinet

Kritisk sårbarhed i Fortinet-produkter

Der er opdaget flere sårbarheder i Fortinet-produkter, hvoraf den mest alvorlige kan medføre afvikling af tilfældig kode. Det skriver The Hacker News på baggrund af en advisory af Fortnets PSIRT-team.

Sårbarheden har id’et CVE-2023-25610 og en CVSS -score på 9,3. 

Sårbarheden påvirker FortiOS og FortiProxy, som gør det muligt for en uautoriseret angriber at afvikle kode under den opsatte 'service-account' eller DoS-angreb (DoS) på GUI'en af sårbare enheder ved hjælp af specialfremstillede anmodninger.

Dansk

Hackere udnytter nu kritisk Fortinet-fejl

I sidste uge kom opdateringen, i går var der en exploit-kode tilgængelig og i dag er der observeret de første angreb på sårbare Fortinet-apparater.

Det er Bleeping Computer, der bringer nyheden i dag, efter at det i går – som varslet – blev konstateret, at researchere fra Horizon3 havde udgivet et proof-of-concept exploit kode til den kritiske fejl, der blev kendt for offentligheden i torsdag i sidste uge.

Dansk
Keywords: 

Fortinet udsender rettelser

Fortinet har udsendt patches til håndtering af 40 fejl, der påvirker flere produkter i Fortinets softwareprogram.

Det skriver The Hacker News og en række andre medier på baggrund af en sikkerhedsadvisory fra Fortinets PSIRT.

I alt afhjælpes 40 sårbarheder, hvoraf to er vurderet som kritiske. Den mest alvorlige (CVE-2022-39952) har en score på 9,8 og findes i Fortinets løsning til kontrol af netværksadgang (FortiNAC). Den kan ved udnyttelse medføre afvikling af vilkårlig kode.

Dansk

Udnytter Fortinet-sårbarhed til levering af malware

En formodet kinesisk trusselsaktør har udnyttet en sårbarhed i Fortinet FortiOS SSL-VPN som en 0-dagssårbarhed i et angreb rettet mod en europæisk myndighed og Managed Service Provider (MSP) i Afrika.

Det interessante i denne sag er, at data viser, at udnyttelsen fandt sted allerede i oktober 2022, hvilket er næsten to måneder før rettelserne til Fortinet FortiOS blev frigivet. Det er den Google-ejede sikkerhedsvirksomhed Mandiant, der har fundet data, der indikerer dette.

Dansk

Alvorlig sårbarhed i FortiADC

Fortinet, der udbyder sikkerhedsløsninger, har i denne uge bekendtgjort, at der er patches for adskillige sårbarheder på tværs af produktporteføljen. Det skriver Security Week.

En af sårbarhederne er en alvorlig command injection-fejl i FortiADC.

Den har id’et CVE-2022-39947 og en CVSS-score på 8,6. Den er fundet i FortiADC-webgrænsefladen og vil kunne føre til vilkårlig afvikling af kode. Fortinet skriver i sin advisory, at problemet påvirker FortiADC version 5.4.x, 6.0.x, 6.1.x, 6.2.x og 7.0.x. og bliver løst med udgivelsen af FortiADC 6.2.4 og 7.0.2.

Dansk
Keywords: 

Fortinet udsender nødpatch

Fortinet udsendte mandag en nødpatch for at rette en alvorlig sårbarhed i FortiOS SSL-VPN-produktet. Med nødpatchet følger en advarsel om, at angribere allerede udnyttet fejlen in-the-wild. Det skriver Security Week og en række andre medier.

Fejlen har id’et CVE-2022-4247 og en CVSS-score på 9,3 og beskrives som en en heap-baseret bufferoverløbssårbarhed. Det er et bufferoverflow, hvor bufferen kan overskrives og som allokeres i heap-delen af hukommelsen. Det betyder, at bufferen bliver allokeret ved hjælp af en rutine såsom malloc().

Dansk
Keywords: 

Ransomware, der ikke kan dekryptere

Researchere advarer om, at en nyligt afsløret ransomwaretype ikke er i stand til at dekryptere filer. I stedet ødelægger ransomwaren filerne. Det skriver ZDnet i en artikel i sidste uge med henvisning til noget ransomware, der angiveligt dukkede op første gang i oktober.  

Ransomwaren har fået navnet Cryptonite, den er kodet i Python og skal være en del af et open source-tool, der er ligger til gratis download for alle, der ellers har færdighederne til at implementere det i angreb mod Microsoft Windows-systemer. Leveringsmetoden er som altid phishingangreb.

Dansk

Fortinet patcher sårbarhed i FortiOS

Fortinet, som udbyder sikkerhedsløsninger, har i sidste uge annonceret opdateringer til håndtering af flere sårbarheder på tværs af produktproteføljen. Det skriver Security Week.

En af disse er en authentification bypass – altså omgåelse af autentifikation - der påvirker FortiOS og FortiProxy. Sårbarheden har id’et CVE-2022-35843 og en CVSS-score på 7,7. Den er blevet fundet i SSH-loginkomponenten i FortiOS, og den gør det muligt for en ekstern og uautoriseret angriber at logge ind på enheden ved at sende et specielt udformet Access-Challenge-svar fra Radius-serveren.

Dansk

Fortinet retter 16 sårbarheder

Fortinet har udsendt rettelser til 16 sårbarheder i nogle af virksomhedens produkter. Det skriver Security Affairs.

En af de mere alvorlige sårbarheder vedrører cross-site scripting (XSS) i Log-siderne i FortiADC. FortiADC er en kontrolfeature, som sikrer applikationers tilgængelighed, sikkerhed og optimering. Fejlen har id’et CVE-2022-38374 og en CVSS-score på 8,8. Sårbarheden kan udnyttes af en ekstern, uautoriseret angriber kan udløse fejlen til at udføre et lagret cross-site scripting (XSS)-angreb via HTTP-felter, der observeres i trafik- og hændelseslogvisningerne.

Dansk
Keywords: 

Kritisk sårbarhed i Fortinet FortiGate og FortiProxy

Fortinet har udsendt en advisory, der opfordrer kunder til at implementere en opdatering til håndtering af en kritisk sårbarhed i FortGate-firewall og FortiProxy-webproxies. Det skriver Dark Reading og en række andre medier, herunder SANS.

Opfordringen lyder, at der bør opdateres ASAP, eftersom sårbarheden muliggør, at en angriber kan omgå godkendelse til produkternes administrationsgrænseflader. Samtidig kan den udnyttes eksternt. Det betyder i realiteten, at den giver en angriber administrative rettigheder til netværksenhederne udefra.

Dansk
Keywords: 

Sider

Abonnér på RSS - Fortinet