udnyttelser

Udnyttelse af Palo Alto firewalls igang

PAN-OS firewalls fra Palo Alto Networks står over for en ny bølge af udnyttelsesforsøg efter offentliggørelsen af en kritisk sårbarhed den 12. april.

Det skriver SC Magazine med henvisning til en opdatering af Palo Alto Networks efterretningsteam Unit 42's trusselsbrief fra i fredags, hvor det aktuelle omfang af udnyttelsesangreb af sårbarheden fremgår.

Dansk

Microsoft: APT28 udnytter Windows-fejl

​Microsoft advarer om, at den russiske APT28-gruppe udnytter en Windows Print Spooler-sårbarhed i angreb til eskalering af privilegier og at få adgang til legitimationsoplysninger og data ved hjælp af et hidtil ukendt hackingværktøj kaldet GooseEgg.

Det skriver Bleeping Computer.

APT28 har brugt dette værktøj til at udnytte CVE-2022-38028-sårbarheden "siden mindst juni 2020 og muligvis så tidligt som april 2019", fremgår det. Selve sårbarheden, der i sin tid fik CVSS-scoren 7,8, blev rettet i forbindelse med Patch Tuesday i oktober 2022.  

Dansk
Keywords: 

VMware vCenter-serversårbarhed udnyttes in-the-wild

VMware advarer nu sine kunder om, at en kritisk vCenter Server-sårbarhed, der blev rettet i oktober 2023, bliver udnyttet i naturen.

Der er tale om en sårbarhed – en såkaldt out of bounds write relateret til implementeringen af DCERPC-protokollen  – med id’et CVE-2023-34048 og en CVSS-score på 9,8. Den gør det muligt for en angriber, der har netværksadgang til vCenter Server, at eksternt udføre vilkårlig kode.

Dansk

Udnytter Fortinet-sårbarhed til levering af malware

En formodet kinesisk trusselsaktør har udnyttet en sårbarhed i Fortinet FortiOS SSL-VPN som en 0-dagssårbarhed i et angreb rettet mod en europæisk myndighed og Managed Service Provider (MSP) i Afrika.

Det interessante i denne sag er, at data viser, at udnyttelsen fandt sted allerede i oktober 2022, hvilket er næsten to måneder før rettelserne til Fortinet FortiOS blev frigivet. Det er den Google-ejede sikkerhedsvirksomhed Mandiant, der har fundet data, der indikerer dette.

Dansk

ProxyShell på førstepladsen over udnyttede sårbarheder

ProxyShell er den mest udnyttede sårbarhed for netværksadgang i første halvår af 2022 med 55 pct. af de samlede registrerede udnyttelseshændelser. ProxyShell er et angreb, der udnyttes ved at kæde tre sårbarheder sammen, sporet som CVE-2021-34473, CVE-2021-34523 og CVE-2021-31207.

Log4Shell følger på andenpladsen med 14 pct., forskellige SonicWall CVE'er stod for 7 pct., ProxyLogon havde 5 pct., mens RCE'en i Zoho ManageEngine ADSelfService Plus blev udnyttet i 3 pct. af tilfældene.

Dansk
Abonnér på RSS - udnyttelser