sociale medier

Google+ lægges i graven på grund af problemer med datasikkerheden

Dansk

Googles bud på et socialt netværk, kaldet Google+, er fortid. Søgegiganten beretter, at den lukker ned for tjenesten.

Denne melding kommer i forlængelse af, at den amerikanske avis Wall Street Journal kunne fortælle om, at oplysninger fra flere hundrede tusinde profiler er komprommitteret.

Det har angiveligt været muligt, at eksterne kunne tilgå oplysninger som navn, e-mail, bopæl, arbejde eller køn i profilerne på tjenesten.

Dette problem skulle ifølge Wall Street Journal have stået på gennem flere år, uden at Google har gjort noget ved det.

Twitter lukker en million konti om dagen

Dansk

Det sociale medie Twitter renser i øjeblikket godt og grundigt ud i mediets brugerkonti.

Det skyldes, at internationale myndigheder har rettet søgelyset mod de sociale medier med en kritik om, at der bliver gjort for lidt, når det handler om profiler, som udsender spam og usandheder.

Derfor har firmaet nu lukket ned for 70 millioner profiler, der er blevet benyttet til eksempelvis spam-udsendelser. Lukningen er foregået gennem maj og juni.

Svindel med like-klik vokser

Dansk

Like-jacking udgjorde 29 procent af svindelforsøgene inden for sociale medier i marts. Det fremgår af statistikker fra sikkerhedsfirmaet Symantec.

Det er næsten en fordobling af andelen i forhold til februar måned.

Ved like-jacking omdirigerer svindlerne et klik på en side, så det ser ud som om, det er et klik på "synes godt om".

Svindel baseret på manuel deling af links er fortsat den mest udbredte type. I marts var det næsten 60 procent.

Falske tilbud på billige varer udgjorde godt 10 procent.

Flere falske tilbud ramte sociale medier

Dansk

Ifølge sikkerhedsfirmaet Symantecs statistik for januar udgjorde falske tilbud 30 procent af alle svindelforsøg på sociale medier, som firmaet registrerede.

I de foregående måneder udgjorde falske tilbud omkring 10 procent.

Det medførte, at manuel deling af fup-indhold faldt til 54 procent i januar.

På tredjepladsen lå forsøg på like-jacking med 16 procent.

Anbefaling

Vær kritisk over for indhold, der deles på sociale medier.

Manuel svindel er mest udbredt

Dansk

Svindlere på sociale medier bruger primært manuelle metoder til at sprede deres svindelnumre. Det fremgår af statistikker fra sikkerhedsfirmaet Symantec.

Tre metoder til at få spredt svindel på sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter er altdominerende i statistikken: Manuel svindel, hvor brugere narres til at dele links til svindelsider. Like-jacking, hvor en teknisk sårbarhed lader et klik på "Synes godt om" gælde for noget andet end det, brugeren ser. Og falske tilbud om rabatter, gratis produkter og andre fordele.

Truslen Terdot går efter login til mail og sociale medier

Dansk

Sikkerhedsforskere fra firmaet BitDefender har analyseret Terdot, der har været kendt i flere år. Analysen bygger på data opsamlet siden efteråret 2016. Den viser, at programmet angriber bredere end andre trojanske heste.

Når Terdot har inficeret en computer, forsøger programmet at få fat i oplysninger om login til netbanker. Det går primært efter canadiske banker.

Derudover har det funktioner til at opsnappe webtrafik til mail-tjenester og sociale medier. Terdot kan opsnappe krypteret kommunikation ved at indsætte sine egne certifikater i browseren.

Sociale netværk

Er det farligt at chatte?

Som udgangspunkt er det ikke farligt at bruge chatprogrammer. Men nogle skadelige programmer spreder sig via chatprogrammer. Hvis en af dine venner på chatten sender dig et link, du ikke har bedt om, kan det skyldes, at hans chatprogram er inficeret. Ring eller mail til ham for at få bekræftet, at linket er i orden, før du klikker på det.

Dansk
Abonnér på RSS - sociale medier