password manager

Sikkerhedsfirma: Her er de mest populære passwords i 2019

Uafhængige sikkerhedsforskere har i samarbejde med firmaet NordPass udarbejdet en liste over de 200 mest populære adgangskoder i 2019.

Datamaterialet er indsamlet via datalæk og består af mere end 500 millioner passwords.

Desværre er der ikke de store overraskelser i forhold til tidligere år, som har budt på enslydende topplaceringer.

Nummer et på listen blev registreret 2.812.220 gange, så det er stadig ret populært at gemme sine oplysninger bag adgangskoden: 12345.

Her er de 10 første på listen:

Dansk

CFCS udgiver ny password-vejledning

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har udgivet en revideret version af anbefalingerne til gode adgangskoder.

Passwordvejledningens formål er at hjælpe virksomheder og myndigheder med at finde en fornuftig balance mellem sikkerhed og anvendelighed samt hjælpe medarbejdere til en sikker adfærd gennem awareness-tiltag og understøttende teknologi.

Vejledningens hovedområder:

Dansk

Så lange er danskernes adgangskoder

Lange adgangskoder giver ifølge anbefalingerne bedre sikkerhed, men danskerne er ikke helt på niveau, viser tallene.

DKCERT har i flere år gennemført en statistisk undersøgelse af danskernes informationssikkerhed. Rapporten bygger på en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog for Digitaliseringsstyrelsen og DKCERT i foråret 2018.

Den samlede rapport er offentliggjort, og den afdækker, hvilke sikkerhedshændelser borgere og ansatte i det offentlige bliver udsat for, belyser deres viden om informationssikkerhed og deres evne til at beskytte sig mod udbredte trusler.

Dansk

Her er de ti mest anvendte adgangskoder

Det er selvfølgelig nemt at huske, men det er knap så godt som adgangskode.

Det er femte år i træk, at talrækkefølgen ”123456” kan smykke sig med titlen som det mest anvendte password.

”password” kommer ind på andenpladsen.

Det er sikkerhedsfirmaet SplashData, der har fundet frem til listen gennem en analyse af fem millioner lækkede adgangskoder. En liste som er blevet udgivet i otte år.

De ti mest anvendte adgangskoder er ifølge SplashData:

Dansk

CFCS: Halvdelen af danskerne genbruger passwords 

I forbindelse med, at EU’s agentur for informationssikkerhed, ENISA, i oktober sætter fokus på cybersikkerhed med initiativet Cyber Security Month, bruger banken Nordea og Center for Cybersikkerhed lejligheden til at se danskernes adgangskoder efter i sømmene.

En ny undersøgelse fra Nordea viser således, at danskerne tager alt for let på sikkerheden, når det kommer til valg af passwords, og de deler gerne passwords med familie og venner. Det samme gør sig gældende, når det handler om at anvende et samme password til alt fra mailkonto til bankkonto.

Dansk

10-års jubilæum: Ny Google Chrome med forbedret sikkerhed

Google Chrome 69 er søgegigantens seneste bud på en browser. Samtidig kan man tale om en jubilæumsudgave, da Chrome kan fejre sin 10-års fødselsdag.

Udgaven har fået justeret brugergrænsefladen og på sikkerhedsfronten er der kommet en password manager samt fokus på SSL-certifikater – et område som Google har prioriteret højt siden 2917. Browseren vil fremover kategoriserer sider uden SSL som usikre sider.

Dansk

LastPass lukker alvorligt hul i browser-udvidelser

Sikkerhedsforsker Tavis Ormandy fra Google opdagede sårbarheden, der ligger i håndteringen af variabler mellem browserudvidelsen og de websteder, den udfylder passwords i.

LastPass anvender såkaldte isolerede verdener til at holde funktioner og variabler i udvidelsen skjult for de websider, den interagerer med. Men i nogle tilfælde kan det lade sig gøre at indsætte data i variabler. Dermed kan en skadelig webside få adgang til udvidelsens private data.

Dansk

Hul i LastPass står åbent

I sidste uge lukkede LastPass flere huller, som Tavis Ormandy havde fundet. Nu har han fundet et nyt.

LastPass oplyser, at firmaet er i gang med at fjerne den nyopdagede sårbarhed. Det betegner angrebet som enestående og meget sofistikeret.

Yderligere informationer om sårbarheden kommer først, når den er rettet.

LastPass anbefaler, at man åbner websteder fra LastPass Vault for at undgå at komme ind på falske sider.

Anbefaling

Afvent opdatering fra LastPass.

Dansk

LastPass lukker sikkerhedshuller

Sårbarhederne fandtes i browser-udvidelser til tjenesten. De er lukket med de seneste versioner til følgende browsere:

  • Firefox: 4.1.36
  • Chrome: 4.1.43.82
  • Edge: 4.1.30
  • Opera: 4.1.28

Også version 3.3.4 til Firefox er rettet. Men da version 3 trækkes tilbage i næste måned, anbefales brugere at opdatere til version 4.

Nogle af versionerne kan være forsinket i udbydernes webbutikker. Hvis det er tilfældet, kan man hente nyeste version direkte hos LastPass.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - password manager