Chrome

Google vil kontrollere dine adgangskoder i Chrome

Dansk

Med en udvidelse kaldet Password Checkup vil Google, via sin browser Chrome, hjælpe med at finde du af om de adgangskoder, som du anvender på nettet, er kommet på afveje.

Programmet kontrollerer det brugernavn og den adgangskode, du anvender ved login på en nettjeneste mod en database på fire milliarder brugernavne og adgangskoder, som firmaet ved er blevet lækket.

Er der problemer, vil du få en advarsel og blive opfordret til at ændre brugernavn og/eller adgangskode.

Chrome 72 retter 58 sikkerhedsproblemer

Dansk

Google har frigivet en ny version af virksomhedens browser i en stabil version, der nu kan hentes af alle brugere.

Søgegiganten har blandt andet rettet 58 svagheder i browserens koder, men også ændret på et par andre sikkerhedsfunktioner.

De ældre versioner af Transport Layer Security (TLS) i version 1.0 og 1.1 afvikles nu, hvilket i øvrigt er tilfældet for alle de store browsere inden 2020. Ligeledes strammes der op omring FTP-understøttelsen (File Transfer Protocol).

FTP er en gammel klient-server-protokol, der bruges til at overføre filer mellem to computere.

Keywords: 

Ny Google Chrome med forbedrede sikkerhedsfunktioner

Dansk

Google har lukket en hel stribe svagheder i denne opdatering til Chrome 71.

Browser-versionen er ligeledes tilføjet en opdatering til Chromes blocker-funktion, hvilket skal sikre, at brugerne undgår det, som Google kalder ’misbrugsoplevelser.’

Tidligere på året proklamerede firmaet, at det ville slå hårdere ned over for annoncer fra websteder, som gentagende gange har udført vildledning eller misbrug.

Både Chrome og Firefox vil gerne droppe FTP

Dansk

Googles og Mozillas udviklere har et ønske om at lukke ned for FTP-understøttelsen i begge browsere, og nu ser det ud til, at der er taget et skridt i den retning.

FTP er en gammel klient-server- protokol, der bruges til at overføre filer mellem to computere.

Der er en ændring på vej i Chrome, som ikke længere vil åbne filer, der tilgås via File Transfer Protocol (FTP), direkte i browseren. I stedet vil man hente filen ned på den først.

Keywords: 

Sårbarhed i Google Chrome

Dansk

Der er fundet en svaghed (CVE-2018-17479) i Googles internet-browser, der hedder Chrome.

Den kan potentielt give en uvedkommende mulighed for afvikling af ondsindet kode på sårbare systemer.

Afhængig af de rettigheder, der er tilknyttet applikationen, kan en angriber installere programmer, slette data eller oprette nye konti på systemet.

Det er Google Chrome i udgaver tidligere end 70.0.3538.110, der er berørt af problemet.

Anbefaling:

Opdater altid dine programmer med de nyeste rettelser fra producenten.

Keywords: 

Google vil blokere vildledende annoncer bedre

Dansk

Google beretter, at med Chrome 71, der kommer i begyndelsen af december, vil virksomheden slå endnu hårdere ned over for annoncer fra websteder, som gentagende gange har udført vildledning eller misbrug.

Funktionen blev introduceret med Chrome-browseren i version 64, men har vist sig ikke at være effektiv nok. Ifølge Google fanger den kun omkring halvdelen af de annoncer, man gerne vil blokere for.

I Chrome 71 fintunes funktionen, så den ifølge firmaet fanger flere problemer i sit net.

Ny Google Chrome lukker en stribe sårbarheder

Dansk

Der rapporteres om en stribe sikkerhedsproblemer i Googles webbrowser, Chrome, i versioner før 70.0.3538.67.

Det handler blandt andet om svagheder, der potentielt kan medføre, at ondsindede personer kan afvikle ekstern kode på sårbare systemer.

Google oplyser dog, at der er en ny udgave af browseren på vej, der lukker for problemerne. Den bliver ifølge firmaet rullet ud over de kommende dage eller uger.

Via linket til Google-bloggen, som findes nedenfor, kan du se, hvilke sikkerhedslapper firmaet har tilført Chrome.

10-års jubilæum: Ny Google Chrome med forbedret sikkerhed

Dansk

Google Chrome 69 er søgegigantens seneste bud på en browser. Samtidig kan man tale om en jubilæumsudgave, da Chrome kan fejre sin 10-års fødselsdag.

Udgaven har fået justeret brugergrænsefladen og på sikkerhedsfronten er der kommet en password manager samt fokus på SSL-certifikater – et område som Google har prioriteret højt siden 2917. Browseren vil fremover kategoriserer sider uden SSL som usikre sider.

Google er klar med ny Chrome-version

Dansk

En ny version af Chrome er sendt afsted fra udviklerne hos Google. Den byder på en række ny funktioner og sikkerhedsopdateringer.

Her kan du læse om forbedringerne på sikkerhedssiden.

Google fortsætter med at udrulle Strict Site Isolation-funktionen til flere brugere og flere platforme. Strict Site Isolation er ifølge Google et ekstra sikkerhedslag, der er lagt på toppen af Chromes indbyggede sandboxing-teknologi.

Funktionen anvendes blandt andet til at afbøde effekterne af Meltdown- og Spectre.

Google lukker to kritiske sikkerhedshuller i Chrome

Dansk

Google har udsendt Chrome 66. Den nye version lukker 62 sikkerhedshuller. To af dem har fået Googles højeste risikovurdering.

De ligger begge i systemet Disk Cache. Google har endnu ikke afgjort, hvor stor en dusør de afføder til sikkerhedsforsker Ned Williamson, der opdagede dem.

Andre sårbarheder ligger i blandt andet WebAssembly, PDFium, Kia og Service Worker.

Sider

Abonnér på RSS - Chrome