CFCS: Halvdelen af danskerne genbruger passwords 

Center for Cybersikkerhed og Nordea retter søgelyset mod dårlige adgangskoder.

I forbindelse med, at EU’s agentur for informationssikkerhed, ENISA, i oktober sætter fokus på cybersikkerhed med initiativet Cyber Security Month, bruger banken Nordea og Center for Cybersikkerhed lejligheden til at se danskernes adgangskoder efter i sømmene.

En ny undersøgelse fra Nordea viser således, at danskerne tager alt for let på sikkerheden, når det kommer til valg af passwords, og de deler gerne passwords med familie og venner. Det samme gør sig gældende, når det handler om at anvende et samme password til alt fra mailkonto til bankkonto.

Undersøgelsen siger, at 57 procent ofte genbruger deres password og bruger samme password til mailkontoen, de sociale medier og konti i banken, mens 25 procent deler deres personlige passwords med partneren, og 13 procent deler dem med familie eller venner. 

I den forbindelse siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed:

”Passwords er et af de vigtigste steder at starte for at forbedre cybersikkerheden. Vi ved, at når hackere har fået fat i et password ét sted, så prøver de passwordet mange andre steder. Man udsætter således sig selv for en stor risiko, hvis man bruger det samme password igen og igen. Derfor anbefaler vi, at man sørger for at benytte stærke passwords og aldrig genbruger et password.”

Nedenfor kan du finde et DKCERTs anbefalinger og et link til en klumme om fremtidens adgangskoder.

Anbefaling:

DKCERT anbefaler, at du anvender stærke adgangskoder, gerne på 12 tegn. Du bør ikke anvende adgangskoder på tværs af platforme og du skal altid skifte dine adgangskoder, hvis en tjeneste bliver kompromitteret.  

Links: