Private beskeder fra 81.000 Facebook-brugere er sat til salg

Kriminelle har angiveligt kompromitteret konti og sat private beskeder til salg fra mange Facebook-brugeres konti.

Facebook er igen i søgelyset i forbindelse med data omhandlende tjenestens brugere.

Denne gange er det BBC News, der beretter, at mediet har opsporet en lyssky handlende med kaldenavnet FBSaler, som har sat både personfølsomme data og private samtaler til salg.

BBC News kom på sporet af sagen i sidste måned, og nu har sikkerhedsfirmaet Digital Shadows undersøgt tingene og fundet ud af, at mere end 81.000 af disse profiler har dele af private beskeder inkluderet.

Profilerne kommer primært fra Rusland og Ukraine, men også fra både Europa og Sydamerika.

Facebook fortæller til mediet, at virksomhedens sikkerhed ikke er blevet kompromitteret, og at data sandsynligvis er fremkommet gennem ondsindede udvidelser til browsere.

DKCERT har tidligere berettet om, at 29 millioner konti er blevet kompromitteret.

Anbefaling:

Du skal altid ændre dine adgangskoder, når den tjeneste du benytter, er blevet kompromitteret. Det er ligeledes vigtigt, at du ikke anvende de samme adgangskoder på tværs af tjenester. Anbefalingen til et stærkt password er i dag på 12 tegn. DKCERT anbefaler desuden, at du altid anvender to-faktorsikkerhed, hvor det er muligt, hvilket det er på eksempelvis Facebook. Du bør også tage stilling til dine privatlivsindstillinger. Anvend ikke software fra steder, som du ikke kender eller stoler på.

Links: