DKCERTs chef Henrik Larsen takker af

Den 31. december går Henrik Larsen på pension. Dermed stopper en af Danmarks mest markante personligheder inden for informationssikkerhed i uddannelses- og forskningssektoren.

Chefen for DKCERT gennem næsten ni år stopper med udgangen af december for at gå på pension.

Henrik Larsen er uddannet historiker fra Københavns Universitet i 1985 og startede sin karriere som først studentermedhjælper og siden videnskabelig medarbejder på Nationalmuseet. Herefter fulgte sammenlagt 21 år på Københavns Universitet, kun afbrudt af små fem år som højskolelærer og souschef på Højskolen Marielyst på Falster i midten af 1990’erne. Opgaverne inden for cyber- og informationssikkerhed begyndte i 2009, hvorefter Henrik Larsen fik posten som CISO på Københavns Universitet fra 2011. I marts 2015 kaldte jobbet som chef for DKCERT.

- Det var særligt opgaven med at videreføre DKCERTs vigtigere og vigtigere opgaver med at drive sikkerheden på forskningsnettet, som trak i mig, siger Henrik Larsen. Jeg var interesseret i at bringe mine erfaringer fra KU ud på et bredere område og støtte bl.a. de andre universiteter i deres sikkerhedsarbejde med udgangspunkt i ISO27001.

Parallelt med informationssikkerhedsopgaverne i uddannelses- og forskningssektoren har Henrik Larsen også bidraget til nationens sikkerhed på en anden måde. Sideløbende med den civile karriere var han fra 1976 til 2021 frivillig befalingsmand og officer i Hjemmeværnet, som bl.a. kompagnichef og stabsofficer. Et halvt år før Murens fald i 1989 blev han uddannet efterretningsofficer på den daværende Hærens Specialskole (nu en del af Forsvarsakademiet), og i 2013 var han udsendt i NATO-tjeneste i Kosovo med orlov fra jobbet som informationssikkerhedschef på Københavns Universitet. I øvrigt som 59-årig som den ældste udsendte på daværende tidspunkt.

Læs Henriks bud på det vigtigste, der er sket inden for cybersikkerhedsmiljøet siden 2009.

Afskedsreception

DeiC er vært for Henrik Larsens afskedsreception, som finder sted den 19. december kl. 15-17 på DTU, Bygning 101, Foyer 1. sal, Anker Engelundsvej, 2800 Kgs. Lyngby. Gamle kolleger, samarbejdspartnere og venner inden for cybersikkerhedsmiljøet er velkomne. Tilmelding til receptionen kan ske på afskedsreception@cert.dk.

Keywords: