Millioner af vælgere er sat til salg

I takt med at det amerikanske midtvejsvalg nærmer sig, stiger antallet af vælgerinformation, der sættes til salg på lyssky websider.

Midtvejsvalget i USA løber af stablen den 6. november, og der er problemer med at hemmeligholde vælgerinformationer, som sættes til salg i hobetal.

Sikkerhedsfirmaet Carbon Black skriver i en statusrapport, at det handler om databaser med mange millioner vælgere. Eksempelvis har firmaet fundet 15 millioner vælgere i New York og 12,5 millioner i Florida, hvis data er sat til salg.

Carbon Black beretter, at de har fundet 81,534,624 vælgere, der er til salg. Om tallet er verificeret, og om alle data er korrekte er ikke angivet, men det er et vink med en vognstang om, at der er problemer med at hemmeligholde vælgerdata.

Informationerne er angiveligt så detaljerede, at de kan give en uvedkommende information om eksempelvis navn, adresse, køn, telefonnummer og statsborgerskab.

Data, som uvedkommende kan anvende i målrettede kampagner, der ønsker at påvirke valgets resultat.

Valgfokuserede cyberangreb er således en reel trussel mod de vestlige politiske institutioner ikke mindst i USA, hvor vælgerne ifølge Carbon Black er så utrygge ved at registrerer sig, og derved potentielt blotlægge data, at de i stedet bliver hjemme.  

I Danmark tager politikerne også truslerne alvorligt og vil afsætte et trecifret millionbeløb til at bekæmpe valgpåvirkning fra andre lande.

Alle sæder i Repræsentanternes Hus og en tredjedel af Senatet er på valg. Ligeledes skal der stemmes om 39 guvernørposter.

Links: