GPS

Sikkerhedsfirma: Alvorlige svagheder fundet i satellit-systemer til fly og skibe

Sikkerhedsfirmaet IOActive beretter nu, at virksomheden har fundet svagheder i satellit-systemer, der anvendes i eksempelvis kommercielle fly og på skibe.

Ligeledes rapporterer firmaet, at lignende satellit-systemer kan give uvedkommende informationer om den præcise placering af eksempelvis militære enheder.

I de værste tilfælde er der tale om, at uvedkommende kan overbelaste satellitantennerne og beskadige udstyr. Det har IOActive fortalt på Black Hat-sikkerhedskonferencen i Las Vegas, der løber af stablen i disse dage.

Dansk

Amerikanske tropper i risikoområder skal nu lægge fitness-uret i skuffen

Ifølge en ny ordre fra Pentagon må amerikanske tropper ikke længere anvende fitness- og mobilapplikationer, der kan afsløre deres placering.

Amerikanerne mener, at disse enheder kan udgøre et sikkerhedsproblem og en ”betydelig risiko” for militært personale. Fremover skal militære ledere således kunne afgøre, om tropper under deres kommando må bruge GPS-funktionen, ud fra en risikovurdering.

Hollandsk sag

Det er ikke kun amerikanerne, der har et dårligt øje til fitness-enheder. DKCERT har tidligere fortalt om en sag fra Holland.

Dansk
Abonnér på RSS - GPS