Sikkerhedsfirma: Alvorlige svagheder fundet i satellit-systemer til fly og skibe

Et sikkerhedsfirma advarer om at satellitsystemer, der anvendes i fly og på skibe, indeholder software-fejl, som gør dem sårbare.

Sikkerhedsfirmaet IOActive beretter nu, at virksomheden har fundet svagheder i satellit-systemer, der anvendes i eksempelvis kommercielle fly og på skibe.

Ligeledes rapporterer firmaet, at lignende satellit-systemer kan give uvedkommende informationer om den præcise placering af eksempelvis militære enheder.

I de værste tilfælde er der tale om, at uvedkommende kan overbelaste satellitantennerne og beskadige udstyr. Det har IOActive fortalt på Black Hat-sikkerhedskonferencen i Las Vegas, der løber af stablen i disse dage.

Smuthullerne kan ikke give adgang til de systemer, der eksempelvis bruges til at styre flyet, så der er ikke tale om, at ondsindede personer kan overtage enheder. Svaghederne kan give problemer med satellit-forbindelser eller WiFi-systemer på flyene.

Sikkerhedsfirmaet har arbejdet sammen med fabrikanterne for at rette fejlene, så der ikke påstår problemer i forlængelse af dem. Oplysningerne er således først blevet offentliggjort efter, at problemerne er blevet korrigeret.

Der er både tale om sårbarheder, der kan udnyttes via internettet og sårbarheder, der kræver fysisk tilstedeværelse på eksempelvis et fly.

Links: