Apple

Apple udsender nødpatch

Apples har torsdag udgivet nødpatches for at dække et par aktivt udnyttede sårbarheder, der påvirker bl.a. macOS-, iOS- og iPadOS-enheder. Det skriver Security Weeks m.fl.

Der er to fejl - CVE-2022-22675 og CVE-2022-22674 – der findes i alle de større operativsystemer. Apple advarer om, at angreb til fjernafvikling af kode allerede kan være i gang. De nye versioner af styresystemerne har numrene iOS 15.4.1, iPadOS 15.4.1, tvOS 15.4.1 og watchOS 8.5.1. 

Der er også udgivet en ny version af macOS Monterey med nummeret 12.3.1

Dansk

Apple udsender sikkerhedsopdatering

Apple har udgivet rettelser til mindst 39 sikkerhedsfejl i iOS/iPadOS-platformen og har i samme forbindelse advaret om, at de mest alvorlige af fejlene vil kunne udsætte brugere for fjernafvikling af kode. Det kan ske hvis en iPhone-bruger åbner en ondsindet PDF-fil eller ser ondsindet webindhold. Det skriver Security Week og Itnews.

Ud over rettelserne er der er også udsendt opdateringer til macOS (Catalina, Big Sur, Monterey inkluderet), tvOS, WatchOS, iTunes og Xcode.

Dansk
Keywords: 

Sårbarhed i Apple WebKit engine

Der er fundet en alvorlig sårbarhed i Apples WebKit engine. WebKit engine er bredt anvendt i bl.a. macOS, iOS og Linux. Ondsindet webindhold kan føre til eksekvering af kode på enheden. 

Apple har udgivet opdateringer til iPhone 6s og nyere; alle modeller af iPad Pro, iPad Air version 2 og nyere, generation 5 og nyere af iPad generation 4 og nyere af iPad mini og generation 7 og nyere af iPod touch.

Patch nummeret er 15.3.1 til både iOS og iPadOS. Mere information kan hentes via linket nedenfor.

Dansk

Apple udbetaler 100.500 dollar i dusør

En sikkerhedsresearcher har fået en rekordstor dusør på 100.500 dollar for at have fundet og rapporteret en fejl i macOS. Det skriver The Hacker News.

Researcheren Ryan Pickren fandt fejlen ved at udnytte en kæde af sikkerhedsproblemer i iCloud Sharing og Safari 15. Fejlen gjorde det muligt for ham at overtage multimedietilladelsen og få ’fuld adgang til alle websteder, der nogensinde er besøgt af offeret’ i Safari, inklusive Gmail, iCloud, Facebook og PayPal-konti .

Dansk

Sikkerhedsopdatering fra Apple retter 0-dagsfejl i iOS

Apple sendte sent onsdag en iOS-opdatering ud med rettelser til 11 dokumenterede sikkerhedsfejl. Det skriver Security Week og en række andre medier. Samtidig med opdateringen advarer Apple om, at en af ​​sårbarhederne kan være blevet aktivt udnyttet. 

Fejlen, der har id’et CVE-2022-22587, har fået en relativ høj score på CVSS-skalaen, nemlig 7.8.

Dansk

Nødopdatering fra Apple

Apple har udsendt opdatering til iPhone og iPad kun et par uger efter rettelsen af en alvorlig sårbarhed i iOS / iPad14.7 og en uges tid efter den nye version 15 kom frem. Det skriver Security Affairs og en række andre medier.

Opdateringen har fået nummer 15.0.2 og er udsendt for at håndtere en 0-dagssårbarhed, der aktivt udnyttes ’in the wild’ i angreb mod telefoner og iPads.

Dansk

Apple opdaterer flere produkter

Der rapporteres om sårbarheder i watchOS, Safari, iOS, iPadOS, macOS Catalina og tvOS, hvor de værste potentielt kan give en angriber mulighed for at afvikle ondsindet kode på sårbare systemer.

Berørte systemer:

  • iOS før 13.2
  • iPadOS før 13.2
  • Safari før 13.0.3
  • watchOS før 6.1
  • macOS Catalina før 10.15.1
  • tvOS før 13.2

Anbefaling:

Opdater altid dine systemer med de nyeste rettelser fra producenten. Anvend så få brugerrettigheder som det er muligt.

Dansk

Apple frigiver sikkerhedsopdateringer

Der lappes sårbarheder i flere af Apples produkter via en ny sikkerhedsopdatering fra firmaet.

Potentielt kan en angriber udnytte svaghederne til at opnå adgang til følsomme informationer på sårbare systemer.

Følgende produkter er berørt:

  • iOS 13.1 og iPadOS 13.1
  • Safari 13.0.1
  • Apple TV Software 7.4
  • tvOS 13

Anbefaling:

Opdater altid dine produkter med de nyeste rettelser fra producenten. Anvend så få brugerrettigheder som det er muligt.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - Apple