DKCERT er vært for det 71. TF-CSIRT-møde

Bygning 35 på Københavns Universitet bliver til maj rammen om det næste møde i den internationale gruppe af sikkerhedsteams, som DKCERT er en del af.

Alle sejl er sat til, når sikkerhedsteams grupper fra hele Europa den 13.-15. maj 2024 kommer til Danmark for at deltage i det 71. TF-CSIRT-møde.

TF-CSIRT står for Task Force Computer Incident Respons Teams og er et forum for sikkerhedsteams fra primært Europa. Forummet drives af The Open CSIRT Foundation og har netop har fejret sit 30 års jubilæum ved en stor konference på Tenerife.

Ikke-kommercielle møder

Møderne i TF-CSIRT er i modsætning til traditionelle konferencer gratis for deltagerne, og de er derfor som udgangspunkt ikke-kommercielle. Der er hverken salgspitches og glittede annoncer, men dybt fagligt engagerede sikkerhedsfolk, der er interesserede i at dele viden med kollegerne.  Indholdet på møderne leveres således af medlemmerne selv. Og det er kompetente teams, der giver deres viden videre til andre medlemmer, udveksler erfaringer og skaber kontakter på tværs af landegrænser. Kontakter inden for sikkerhedskredse er også en afgørende forudsætning for at opnå højere sikkerhed.

Møderne er typisk bygget op om samme skabelon: Et lukket ½-dagsmøde på førstedagen, som kun har deltagelse af akkrediterede og certificerede teams, mens andendagen er et åbent møde for alle medlemmer af Trusted Introducer. De to første dage foregår i det store auditorium i Bygning 35 på Københavns Universitet. På tredjedagen er der undervisning - eller 'training', som det bliver kaldt. Her tilbydes forskellige former for undervisning i de mange elementer, som sikkerhed består af. I København er der bl.a. undervisning i rollen som CSIRT/SOC-manager, indblik i sikkerhedsscanneren Artemis og introduktion til et Dungeon&Dragons-inspireret rollespil til styrkelse af indsigt i social engineering-metoder.

Der er i dag ni akkrediterede teams fra Danmark. Tre er certificereret, hvor DKCERT er det ene.

TF-CSIRT-mødet i København er økonomisk støttet af itm8 og Nordunet.

Links:

TF-CSIRT-meeting Copenhagen

 

Keywords: