Cyberangreb på Hochschule Kaiserslautern

Hele it-infrastrukturen offline.

Hochschule Kaiserslautern er blevet ramt af et ransomware-angreb. Det blev bekræftet fredag, hvor professionshøjskolens nødhjemmeside annoncerede, at ’hele it-infrastrukturen’ var blevet taget offline, inkl. e-mail-konti og telefonsystemet.

Det skriver The Record med henvisning til institutionens hjemmeside.

Det fremgår, at alle faciliteter og tjenester for institutionens mere end 6.200 studerende, er blevet berørt. 

Studerende og ansatte er også blevet advaret om ikke at tænde for nogen af deres arbejdscomputere. Ifølge en meddelelse på hjemmesiden er der tale om et krypteringsangreb, hvor arbejdsstationerne på medarbejdernes arbejdspladser også blive påvirket.

Det fremgår endnu ikke, hvem gerningsmændene er, og heller ikke om der er stjålet oplysninger fra professionshøjskolens systemer som led i et afpresningsforsøg.

HS Kaiserslautern er et af de største naturvidenskabelige uddannelsesinstitutioner i Rheinland-Pfalz i det vestlige Tyskland, og det seneste tysktalende professionshøjskole, der har været målrettet af cyberkriminelle i de seneste måneder. Tidligere i år har Vice Society tilføjet Hochschule für Angewandte Wissenschafte i Hamburg (HAW Hamburg) på sit websted for datalækager efter et ransomwareangreb, som fandt sted i slutningen af sidste år.

The Record nævner i sin artikel, at der i år har været flere cyberangreb på tysksprogede universiteter/uddannelsesinstitutioner, herunder universitetet i Zürich, Hochschule Harz i Sachsen-Anhalt, Ruhr West Universitet og EU/FH European University of Applied Sciences og universitetet i Duisburg-Essen i Tyskland. Det sidstnævnte angreb tog Vice Society, som er kendt for at gå efter universiteter og uddannelsesinstitutioner, ansvaret for. Det var også Vice Society, der stod bag angrebene på HAW Hamburg.

Tilføjet den 3. juli: De to danske professionshøjskoler University College i Århus og Professionshøjskolen Absalon har også været angrebet af Vice Society i år.

Links:

https://www.hs-kl-offline.de/

https://therecord.media/ransomware-attack-kaiserslautern-university-applied-sciences-germany

https://cert.dk/da/news/2023-04-11/Professionsh%C3%B8jskole-ramt-af-omfa...