I fængsel for DDoS for Ukraine

Russisk it-medarbejder får fængelsdom for deltagelse i pro-ukrainske DDoS-angreb.

En regional domstol i Rusland har idømt èn it-medarbejder tre års fængsel for at deltage i pro-ukrainske DDoS-angreb mod russiske regeringshjemmesider.

Det skriver The Record.

Medarbejderen - Yevgeny Kotikov - blev ifølge det statsejede nyhedsbureau TASS fundet skyldig i at have sendt målrettede angreb mod forsvarsministeriets informationsressourcer samt præsidentens hjemmeside. Ruslands sikkerhedstjeneste (FSB) har oplyst, at Kotikov havde udført sine angreb til støtte for ’Kiev-regimet’ og, at Ukraine havde organiseret DDoS-angrebene, som Kotikov deltog i.

Som en konsekvens af dommen har FSB konfiskeret it-medarbejderens personlige computer, mens retten i byen Rostov-on-Don har idømt ham en bøde på 800.000 rubler, omkring 10.000 $, og en koloniya-poseleniye eller et ’koloni-ophold’, som det hedder i The Record. Det fremgår, at en koloniya-poseleniye er typisk anvendt til førstegangsforbrydere og ikke til de mere alvorligt kriminelle.  

Rostov-on-Don er en større by, som ligger i Rusland ca. 100 kilometer fra grænsen øst for Mariupol.

Oleg Shakirov, en uafhængig russisk researcher siger ifølge The Record, at dommen er hård med henvisning til at en russisk statsborger i februar blev idømt 3 års betinget fængsel for overtrædelse af samme paragraf. Han tilføjer, at den hårde dom skyldes, at myndighederne gerne vil afskrække russere fra at hjælpe den ukrainske sag. Rusland giver i øvrigt USA og EU skylden for en stigning i cyberangreb mod russiske ’informationsressourcer og infrastrukturfaciliteter’, som har været ’betydelig’ siden invasionen af Ukraine.

Shakirov oplyser ifølge The Record, at russiske frivillige fra Alexey Navalnys Anti-Corruption Foundation tidligere i denne måned har deltaget i DDoS-angreb, der har været koordineret med den ukrainske cyberhær, og som har forstyrret udsendelsen af Putins tale til parlamentet.

Links:

https://therecord.media/russian-it-worker-jailed-for-ddos-attacks

Keywords: