En ny type sextortion-beskeder er dukket frem

Sextortion-beskeder med vedhæftede og password-beskyttede filer, der beskrives som ’beviser’ for ofrets handlinger, er i omløb.

En ny variant af sextortion vedhæfter nu password-beskyttede zip-filer, der angivelig skulle indeholde beviser for, at modtageren er blevet optaget på video i kompromitterende situationer. Det skriver flere medier.

Det er ikke muligt at åbne filerne uden en adgangskode, men de er typisk navngivet eksempelvis: camera.avi eller screenshot.jpg for at se ægte ud, for derved at skræmme modtageren til at betale for en adgangskode til filerne.

Fælles for dem er, at de påstår, at afsenderen har intime billeder eller videoer af modtageren i kompromitterende situationer, og at der trues med offentliggørelse af disse, hvis der ikke betales løsepenge.

Anbefaling:

Der er ingen grund til panik, og du skal ikke betale afpresningspenge. Du kan rette henvendelse til politiet, hvis du føler dig utryg. Ellers slet mailen og skift eventuelt dine adgangskoder. Du bør ikke anvende adgangskoder på tværs af tjenester.

Links: