Rygte: Kræver 70 mio i løsesum

Verdens største chipproducent rygtes afkrævet kæmpe løsesum

Lockbit hævder at have hacket verdens største producent af chips.

Det skriver Infosecurity Magazine efter at have fået oplyst, at navnet på Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) er offentliggjort på Lockbits lækageside i sidste uge.

Der skulle efter sigende være tale om en undergruppe af LockBit ransomware-gruppen, National Hazard Agency, der har krævet en løsesum på 70 millioner dollars for at forhindre læk af data. TMSC skal i første omgang have fået syv dage til at svare, men fristen er siden blevet forlænget til den 6. august. Hvis der ikke betales, vil der blive offentliggjort indgangspunkter og adgangskoder og logins. Alle tilgængelige data vil blive offentliggjort, fremgår det. LockBit er ifølge Acronis den mest aktive ransomware-gruppe i første kvartal af 2023.

Det fremgår ikke hvilken type data, der er tale om, skriver Infosecurity Magazine, eller om gruppen har nogen TSMC-data overhovedet.

Det er blevet rapporteret, at en af TSMC's leverandører – Kinmax Technology, der også arbejder med Cisco, HPE, Microsoft, Citrix, VMware og Nvidia – også skulle være udsat for et cyberangreb, som har ført til læk af informationer. Information, der vedrører serverstart, opsætning og konfiguration. Dette er dog ikke bekræftet af Kinmax.

Hvis bruddet og kravet om løsesum er korrekt, vil der være tale om det fjerdestørste ransomwarekrav til dato.

TSMC producerer 65% af verdens semiconductors og 90% af de mest avancerede 'nodes'. TSMC har en anslået årlig omsætning på over 74 milliarder dollars i 2023.

Links:

https://www.infosecurity-magazine.com/news/lockbit-claims-tsmc-hack-70m-ransom/