CFCS: Her er 15 råd til sikring af mobile enheder

Center for Cybersikkerhed har udgivet en ny vejledning, der giver 15 råd til god sikkerhed på mobiltelefoner, tablets og bærbare pc'er.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har udarbejdet en vejledning, der giver gode råd om hvilke sikkerhedstiltag, som er nødvendige for en organisation og dens medarbejdere, som anvender mobile enheder.

De 15 råd kan dog være brugbare for alle, der ønsker at være mere sikre i deres brug af mobile enheder.

Vejledningen omfatter 15 punkter, hvor der til hvert punkt gives råd til at opnå henholdsvis ’god’, ’bedre’ eller ’bedst’ sikkerhed.

Fælles for alle rådene er, at de forudsætter, at man i forvejen sørger for at have fundamental sikkerhed på plads, for eksempel ved at anvende gode passwords og kun anvende programmer, der kan opdateres.

I forbindelse med udgivelsen siger chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen:

”Det fundamentale er nødt til at være på plads. Derefter kan man så bruge denne vejledning til eksempelvis at vurdere, hvordan man bruger Wi-Fi på en sikker måde. Kan man nøjes med ’god’ sikkerhed, så kan du måske blot holde dig fra Wi-Fi uden password. Men skal din sikkerhed være ’bedst’, skal du kun gå på Wi-Fi med en VPN.”

Vejledningen er således beregnet til at fungere som udgangspunkt for at vurdere, hvordan man kan hæve sit basale sikkerhedsniveau.

Anbefaling:

Du kan finde DKCERTs anbefalinger her: Sådan sikrer du data på smartphone, tablet og bærbar.

Links:

Råd om sikkerhed på mobile enheder (PDF).

Passwordvejledning fra CFCS (PDF).

It-sikkerhed på rejsen, sikkerhedsanbefaling fra CFCS, som indeholder råd og vejledning il sikker brug af it-udstyr under rejser i udlandet (PDF).