Mobile enheder er blevet et yndet angrebsmål

En tredjedel af alle digitale bedrageriforsøg går efter den mobile platform, kan man læse i en ny opgørelse.

Digitale transaktioner foregår i større og større grad via mobile enheder, hvilket ikke er gået de kriminelles næse forbi. De ved, hvor deres ofre skal findes.

Ifølge sikkerhedsfirmaet ThreatMetrix, der netop har udgivet rapporten: Q2 Cybercrime Report 2018, foregår 58 procent af de digitale transaktioner nu via mobile enheder.

Det er en naturlig grund til, at en tredjedel af alle digitale bedrageriforsøg i andet kvartal i år gik efter netop de mobile enheder. Det er en stigning på 24 procent i forhold til samme periode sidste år. Det kan man læse i rapporten.

Den finansielle sektor er hårdest ramt af denne vækst i den mobile internet-kriminalitet. Af de 81 millioner angreb, der ramte branchen i den første halvdel af 2018, var 27 procent målrettet mod de mobile enheder.

Et af de største problemer er det såkaldte identity spoofing, hvor de kriminelle udnytter en anden persons identitet for at opnå sit formål.

Denne form for kriminalitet er også udbredt på eksempelvis sociale netværk og dating-sider, skriver ThreatMetrix.

Anbefaling:

Vær kritisk overfor henvendelser du modtager uopfordret både via mail, telefonopkald eller sms. Brug antivirusprogrammer på dine mobile enheder og sørg for jævnlig backup af dine data.  

Links: