US-CERT blotlægger mere malware fra Hidden Cobra

De amerikanske myndigheder har igen opdaget en ny malware-bølge, der angiveligt udspringer fra den berygtede nordkoreanske gruppe Hidden Cobra.

Den amerikanske CERT-tjeneste har udsendt information om en malware-kampagne, der vurderes at komme fra en nordkoreansk gruppe kaldet Hidden Cobra.

I sikkerhedsopdateringen fortæller US-CERT, at et ondsindet program med navnet Typeframe indeholder elementer, der kan relateres til den omtalte gruppe. Informationen indeholder dog ikke tal på hvor mange systemer, der er inficeret.

Hidden Cobra har i følge de amerikanske myndigheder haft travlt i den senere tid. I maj kom eksempelvis en advarsel om to malware-programmer med navnene Joanap og Brambul fra amerikanerne.

I rapporten fra US-CERT kan man finde en analyse af 11 malware-prøver, der består af eksekverbare filer til Windows og et ondsindet Microsoft Word-dokument, der indeholder VBA-makroer.

Filerne kan hente og installere malware, der giver ekstern adgang og kobler til command and control-servere for at modtage yderligere informationer.

Anbefaling:

Opdater altid dine programmer og dit styresystem med de nyeste opdateringer fra producenten.

Links:

Keywords: