Microsoft vil fjerne optimeringsprogrammer der skræmmer til køb

Systemoptimeringsværktøjer der bruger skræmmende advarsler til at lokke folk til at købe dem, vil blive fjernet af Microsofts antivirus.

Microsoft har udvidet firmaets kriterier for, hvad der udgør uønsket software. Fra 1. marts vil Windows Defender og andre sikkerhedsprogrammer fra Microsoft fjerne programmer, der overdriver risikoen ved problemer, de finder på en computer.

Det drejer sig typisk om software, der markedsføres for at rense eller optimere computeren. Programmerne distribueres i gratis versioner.

Når brugeren kører sådan et program, scanner det computeren for potentielle problemer. Herefter advarer det om, at der er en stor mængde alvorlige fejl, som brugerne kan afhjælpe ved at købe betalingsversionen af programmet.

Microsoft vil fremover gribe ind over for programmer, der rapporterer om fejl på en overdrevet eller alarmerende måde. Programmerne glemmer ofte at fortælle, at der også er andre måder at løse de fundne problemer på – og de kræver, at brugeren reagerer inden for kort tid.

Ifølge Microsoft er formålet forhindre, at brugere skræmmes til at foretage unødvendige indkøb af software.

Anbefaling

Vær kritisk over for programmer til at rense og optimere computere.

Links