cyberkriminelle

Cybertruslen mod Danmark er stadig høj på vitale områder

CFCS har udgivet en ny cybertrusselsvurdering mod Danmark for 2023.

Heraf fremgår det, at truslen fra cyberspionage er MEGET HØJ samtidig med, at vi også presses af cyberkriminelle, hvor truslen ligeledes vurderes som MEGET HØJ.

På cyberspionage området er det typisk udenrigs- og sikkerhedspolitiske forhold som eksempelvis Arktis, NATO, EU og kritisk infrastruktur som er i skudlinjen.

Dansk

Hjerneflugt gør cyberkriminaliteten mere decentral

Ruslands invasion af Ukraine har skabt en række ændringer i cyberkriminaliteten fra landet. Det skriver Infosecurity Magazine på baggrund af en rapport fra Intelligencefirmaet Recorded Future.

Rapporten, Russia's War Against Ukraine Disrupts the Cybercriminal Ecosystem, er udarbejdet på baggrund af analyser på Dark Web, hvor Recorded Future har kigget nærmere på det meget forskelligt indhold, der findes i miljøet dér.

Dansk

USA lukker russisk botnet

Amerikanske myndigheder har oplyst, at de har fjernet et botnet drevet af russiske cyberkriminelle.

Det skriver Security Week og en række andre medier på baggrund af en pressemeddelelse fra det amerikanske justitsministerium.

Botnettet havde angiveligt millioner af enheder verden over på samvittigheden og var oprindeligt rettet mod Internet of Things (IoT)-enheder - inklusive industrielle kontrolsystemer, routere, indholdsstreaming-enheder og forskellige smarte enheder - men udvidede senere til også at kompromittere Android-enheder og konventionelle computere.

Dansk

Malware stjæler adgangskoder og chatlogfiler

Researchere advarer om en stor stigning i angreb, der implementerer et stykke malware - RedLine Stealer - som er billig og nem at bruge. Det skriver ZDNet.

Angrebene sker i form af en phishing-kampagne, der er rettet mod Windows-pc'er. Formålet med kampagnen er at levere malware, der kan stjæle brugernavne, adgangskoder, kreditkortoplysninger og indholdet af kryptovaluta wallets. 

Dansk
Abonnér på RSS - cyberkriminelle