darkside

Opretter et websted til søgning efter stjålne data

BlackCat/ALPHV ransomware-gruppen har taget en ny taktik i anvendelse i forsøget på at afpresse sine ofre. Det er sket ved at oprette en dedikeret hjemmeside, der giver kunderne og medarbejdere hos deres ofre mulighed for at tjekke, om deres data blev stjålet i et angreb. Det skriver Bleeping Computer.

Dansk

Rusland arresterer medlemmer af REvil Ransomware-bande

Den russiske sikkerhedstjeneste (FSB) har arresteret flere medlemmer af REvil-ransomwaregruppen og ’neutraliseret’ dens operationer. Det skriver The Hacker News.

Operationen omfattede razziaer på 25 adresser forskellige steder i Rusland, som tilhørte 14 mistænkte medlemmer af gruppen. Ud over arrestationen blev ifølge det oplyste beslaglagt over 426 millioner rubler, 600.000 dollar, 500.000 pund, computerudstyr, krypto-wallets og 20 luksusbiler.

FSB oplyser, at arrestrationen er sket efter anmodning fra de amerikanske myndigheder.

Dansk

Darkside: Vi er ikke politiske

Den kriminelle gruppering, Darkside, der mistænkes for at levere softwaren til ransomware-angrebet på Colonial Pipeline, den største olierørledning i USA, har offentliggjort en erklæring på sin hjemmeside, der siger, at den er "upolitisk." Det skriver en række medier som opfølgning på den sag, der de sidste par dage har optaget en stor del af medielandskabet. En sag, som startede som et hackerangreb, men hurtigt blev storpolitik, og som følge deraf også har fået mainstreammedierne på banen med forskellige vinkler på historien.

Dansk
Abonnér på RSS - darkside