Lenovo

Lenovo tilbagekalder ThinkPad X1 Carbon på grund af brandfare

Dansk

Ifølge en advarsel fra Lenovo har nogle eksemplarer af ThinkPad X1 Carbon en løs skrue. Den kan skade batteriet, så det overophedes og måske bryder i brand.

De sårbare enheder er produceret mellem december 2016 og oktober 2017. Kun laptops med disse maskintyper er berørt: 20HQ, 20HR, 20K3 og 20K4.

Alene i Nordamerika er der solgt over 80.000 ThinkPad X1 Carbon-laptops.

Anbefaling

Tjek om jeres laptops er berørt. Kontakt i givet fald forhandleren.

Lenovo lukker hul i program til fingeraftryk

Dansk

Lenovo Fingerprint Manager Pro gør det muligt at logge ind på en Lenovo-pc ved hjælp af et fingeraftryk. For at kunne gøre det opbevarer programmet blandt andet brugerens brugernavn og password i krypteret form.

En sikkerhedsforsker har opdaget, at programmet anvender en svag form for kryptering. Endvidere findes der et standardpassword, som kan give enhver bruger af pc'en adgang til data. Dermed kan en almindelig bruger finde frem til brugernavn og password for administratorbrugere.

En angriber skal have adgang til pc'en for at kunne udnytte sårbarheden.

Lenovo lukker fire huller i Android-software

Dansk

Lenovo Service Framework er en Android-applikation, der bruges af en række apps på enheder fra Lenovo. Applikationen formidler beskeder fra Lenovo-servere til apps.

Sikkerhedsforsker Imre Rad har fundet fire sikkerhedshuller i Lenovo Service Framework. De giver angribere mulighed for at afvikle skadelige programmer på enheden.

Lenovo har udsendt opdateringer til alle firmaets tablet-computere, samt til VIBE- og ZUK-smartphones og Moto M (XT1663) og Moto E3 (XT1706).

Fejlene er rettet i Lenovo Service Framework v4.8.0.2403.

Abonnér på RSS - Lenovo