Google tager skridtet mod ugentlige sikkerhedsopdateringer

Ny sikkerhedsopdatering fra Google.

Google har udgivet sin første ugentlige Chrome-sikkerhedsopdatering, som retter fem sårbarheder, hvoraf fire har en høj alvorlighedsgrad.

Det interessante er ikke selve opdateringen, men at Google ifølge Security Week fremover vil udsende sikkerhedsopdateringer oftere end tidligere. Mens større Chrome-iterationer vil fortsætte med at blive udsendt hver fjerde uge, så vil sikkerhedsopdateringer blive frigivet ugentligt. Dette skridt har Google taget for at reducere det tidsrum, hvor eventuelle 0-dagssårbarheder vil kunne blive udnyttet. Siden 2020 har der været udsendt sikkerhedsopdateringer hver anden uge.

I tilfældet med rettelsen af de aktuelle sårbarheder, skulle der ifølge Google ikke være rapporter om, at de bliver udnyttet i angreb.

Den nye version af Chrome udrulles automatisk i de kommende uger, men som altid kan brugere selv installere opdateringerne ved at gå til Indstillinger > Hjælp> Om Google Chrome. Herefter søger browseren selv efter opdateringen og installerer den efter en genstart.

Chrome-iterationen har version 116.0.5845.110 til Mac og Linux og version 116.0.5845.110/.111 til Windows.

Links:

https://www.securityweek.com/first-weekly-chrome-security-update-patches-high-severity-vulnerabilities/

https://chromereleases.googleblog.com/2023/08/stable-channel-update-for-desktop_15.html