Vil du være med til at have tjek på nettet?

Ny sikkerhedstjeneste til almindelige brugere af internettet lanceret.

Punktum dk åbner i dag et nyt værktøj til styrkelse af internetsikkerheden. Det sker med løsningen tjekpånettet.dk, som man kan bruge til at undersøge om en hjemmeside eller link er kendt for at medvirke i scams eller for at sprede malware og phishing. Selve åbningen af løsningen lanceres officielt i uge 34 med en række kommunikations- og kampagneaktiviteter på sociale medier og bannerannoncer.

Værktøjet er henvendt til ’den helt almindelige bruger af internettet’, som det hedder i det kampagnemateriale, der er udsendt til pressen og samarbejdspartnerne op til lanceringen.

’Formålet med Tjekpånettet.dk er at oplyse, uddanne og hjælpe folk til at kunne hjælpe sig selv med at undgå at blive udsat for svindel på nettet. I takt med at vores ansvar som forvalter af det danske internet er blevet større, er Tjekpånettet.dk en naturlig udvikling af vores services, siger CEO Jakob Truelsen fra Punktum dk (tidligere DK Hostmaster), der står bag tjenesten.

Store spillere bakker op

Baggrunden for tjenesten er, at Danmark er det EU-land, hvor den største procentdel af befolkningen oplever svindel på internettet. Således har 7 ud af 10 af danskerne ifølge Punktum dk oplevet scams, og når svindlerne bliver mere sofistikerede, så bliver det også sværere og sværere at navigere uden om svindelsiderne.

Også på globalt plan ser man meget scam, og alene i perioden fra 2019-2021 er antallet af rapporterede online scams er steget med mere end 100 pct. Scams om omfatter alt fra at franarre folk småbeløb og millionbeløb, snyde med dating og falske investeringer.

For at udbrede tjekpaanettet-løsningen til så mange som muligt, er Punktum dk gået sammen med en lang række store spillere i det danske cybersikkerhedsmiljø, heriblandt DKCERT.

Og vi vil gerne opfordre vores læsere til at sprede budskabet om, at Danmark nu har fået en tjeneste, der kan hjælpe almindelige borgere med at få tjek på nettet. 

Links:

https://punktum.dk/

https://tjekpaanettet.dk/

Billede med Tjekpånettet-logo