DKHostmaster skifter navn

Nye opgaver har givet et nyt navn.

Den danske domæneadministrator DKHostmaster hedder nu Punktum dk.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Punktum dk har udsendt.

Navneskiftet forklares ved, at opgaven i dag i højere grad omfatter ansvaret for, at den danske del af internettet bliver mere sikker. Tidligere havde DKHostmaster kun en opgave: at passe på de servere, der sørger for, at man kan finde frem til det rigtige sted, når man bruger et.dk-domænenavn.

Nu omfatter opgaven også at lave identitetskontrol på alle, der har et domænenavn og dem, der bruger .dk-domænenavne. Samtidig er Punktum dk også gået ind i indsatsen med at få danske domæneejere til at skrue op for sikkerheden. Det er sket ved lanceringen af et testværktøj, der giver mulighed for at teste for bl.a. DNSSEC, dvs. en test af om domænet er underskrevet med en gyldig signatur, hvilket sikrer besøgende på hjemmesiden mod at blive sendt videre til en ondsindet hjemmeside. En anden feature er en test af https-forbindelsen, dvs. om domænet er tilstrækkeligt sikret med kryptering. Værktøjet genererer en rapport, der giver anvisning til, hvordan man gør sit domæne mere sikkert.

Der er ifølge Punktum dks hjemmeside ca. 1,3 mio .dk-domænenavne, og 64 pct. af alle domæner i Danmark ender med .dk. 52 pct af .dk-domæner er signeret med DNSSEC.

DKCERT opfordrer domæneejere til test domænet ved hjælp af værktøjet www.sikkerpånettet.dk.

Links:

https://punktum.dk/