Outsourcinggigant i UK ramt af cyberangreb

Professionelt beredskab ser ud til at have begrænset skaderne.

En af det største outsourcing-tjenesteudbydere i Storbritannien, Capita, har meddelt, at den i fredags har været ramt af et cyberangreb, og at det medførte en afbrydelse i visse tjenester.

Det skriver Security Affairs med henvisning til en artikel i The Guardian. Cyberangrebet medførte, at medarbejdernes adgang til interne Microsoft Office 365-applikationer blev lukket. Angrebet forstyrrede også nogle tjenester hos nogle af selskabets kunder, men størstedelen af dets kunder var ikke påvirket. 

Denne slags hændelser sker givetvis dagligt i mange store virksomheder, men interessant er det, at UKs Nationale Cyber Security Centre, premierministerens departement og andre regeringsenheder ifølge The Guardian blev orienteret om hændelsen, ligesom der blev udsendt en børsmeddelelse om den. Capita er en af det britiske regerings største leverandører med kontrakter i den offentlige sektor på 6,5 milliarder pund. Outsourcingfirmaet har ’adskillige’ kontrakter med Forsvarsministeriet. Af virksomhedens håndtering af hændelsen ser det ud til, at den har styr på det tekniske kriseberedskab og kommunikationen til relevante interessenter.

Security Affairs skriver, at selv om der ikke er afsløret detaljer om hændelsen eller at er indikationer på databrud hos kunder, leverandører eller partnere, så tyder hændelsesforløbet på, at virksomheden har været ramt af et ransomware-angreb.

Links:

https://securityaffairs.com/144398/hacking/capita-suffered-cyber-incident.html

https://www.theguardian.com/business/2023/mar/31/capita-it-systems-fail-cyber-attack-nhs-fears