CISA advarer om Windows- og UnRAR-fejl

MSDT-sårbarheden er kommet på listen over kendte udnyttede sårbarheder.

CISA har tilføjet yderligere to fejl til sit katalog over kendte, udnyttede sårbarheder. Det drejer sig om 0-dagssårbarheden i Windows Support Diagnostic Tool (MSDT), som blev rettet i forbindelse med sidste uges Patch Tuesday. Der findes efter det oplyste en exploit kode tilgængelig.

Den anden sårbarhed, der er kommet på CISAs ’Known Exploited Vulnerabilities Catalog’, har id’et CVE-2022-30333 og er en ’path traversal bug’ i UnRAR-værktøjet til Linux- og Unix-systemer. Path traversal bug betyder i praksis, at en angriber kan placere en ondsindet fil på sit mål og udpakke den til en vilkårlig placering under udpakningen.

Ifølge Bleeping Computer blev problemet afsløret af det schweiziske selskab SonarSource i slutningen af ​​juni. Af rapporten fremgår det, hvordan fejlen kan bruges til fjernafvikling af kode for at kompromittere en Zimbra e-mail-server uden autentificering.

CISA har ifm. tilføjelsen af sårbarhederne i KEV-kataloget peget på, at føderale enheder skal implementere opdateringerne senest den 30. august.

Med tilføjelserne er der nu 792 CVE-numre i KEV-kataloget.

Links:

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/cisa-warns-of-windows-and-unrar-flaws-exploited-in-the-wild/

https://www.cisa.gov/known-exploited-vulnerabilities-catalog