Australien får cybersikkerhedsminister

Første G20-land til at få dedikeret minister for cybersikkerhed.

Australien har fået en minister dedikeret til cybersikkerhed. Det skete tirsdag i sidste uge, da Australiens nye premierminister udnævnte Clare O'Neil til minister for indenrigsanliggender og minister for cybersikkerhed. Det skriver det australske nyhedsmedie The Conversation.

Det fremgår af artiklen, at cybersikkerhedsområdet tidligere var delt mellem indenrigsministeren og den assisterende forsvarsminister, men nu er ansvaret for området altså placeret hos én minister.

The Conversation skriver i artiklen om baggrunden for udnævnelsen – den øgede cybersikkerhedstrussel, de øgede udgifter og de krav til australske myndigheder om indrapportering af hændelser – hvilket er kendt stof for de fleste aktører inden for cybersikkerhedsområdet.

Mere nyt er det, at der er en dedikeret minister til området, og at ministeren er en kvinde. Som The Conversation skriver, så sender det et ’stærk’ signal i cybersikkerhedsverdenen, eftersom andelen af kvindelige cybersikkerhedsprofessionelle i Australien er 25 pct. Hvilket dog overgår de fleste vesteuropæiske lande.

Links:

https://theconversation-com.cdn.ampproject.org/c/s/theconversation.com/amp/australia-finally-has-a-dedicated-minister-for-cyber-security-heres-why-her-job-is-so-important-184322

 

Keywords: