Microsoft udgiver nødrettelser

Januars opdateringer har skabt problemer.

Microsoft udsender out-of-band opdateringer efter problemer med januars patch Tuesday. Det skriver Bleeping Computer.

Angiveligt medførte den sædvanlige månedsopdatering problemer med VPN-forbindelse, Windows Server-domænecontrollere, virtuelle maskiners startfejl og ReFS-formaterede flytbare medier.

Derfor er der udsendt nødopdateringer i går mandag den 17. januar. Microsoft oplyser ifølge Bleeping Computer, at opdateringerne er tilgængelige på Microsoft Update katalog. Nogle af dem kan også installeres direkte via Windows Update som valgfri opdateringer. Det betyder, at man bliver nødt til manuelt at søge efter opdateringerne, hvis de skal installeres via Windows Update.  

Hvis man går ind via forsiden til Microsoft Update-katalog, så skal man selv indtaste produktet i søgefeltet for at få opdateringerne frem. https://www.catalog.update.microsoft.com/Home.aspx

Bleeping Computer skriver, at det særligt er de seneste Windows Server-opdateringer, der har medført en række alvorlige problemer. Windows-domænecontrollere plaget af spontane genstarter, Hyper-V startede ikke længere på Windows-servere, og Windows Resilient File System (ReFS)-volumener var ikke længere tilgængelige efter implementering af januar 2021-opdateringerne.

Også Windows 10-brugere og -administratorer rapporterede problemer med L2TP VPN-forbindelser efter installation af de seneste Windows 10 og Windows 11-versioner.

Links:

https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-releases-emergency-fixes-for-windows-server-vpn-bugs/