Tilgængelighedsfejl i Microsoft Exchange

Fejl i Exchangeserver blokerer for udsendelse af mails.

Microsoft har udsendt en rettelse til håndtering af fejl i Exchange mailserveren, der har sat mails i kø siden årsskiftet. Angiveligt har der været problemer med overgangen fra 2021- årstal til 2022 i kalendersystemet. Det skriver Computerworld og en række andre medier.

Problemet findes i Exchange Server 2016 og Exchange Server 2019’s malwaremotor, hvilket får mails til at stå i kø i systemet. Men der skulle ikke være problemer med de scanningsfunktioner, der løbende scanner efter malware.

Opdateringen blev udsendt lørdag og Microsoft opfordrer i den forbindelse til, at den bliver implementeret. Det kræver, at systemadministratorer træder til og installerer opdateringen selv, eftersom Microsoft ikke kan fjernopdatere mail-serverne for at rette problemet.

Links:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/exchange-team-blog/email-stuck-in-exchange-on-premises-transport-queues/ba-p/3049447

https://thehackernews.com/2022/01/microsoft-issues-fix-for-exchange-y2k22.html

https://www.computerworld.dk/art/259195/nytaars-fejl-i-exchange-server-blokerer-for-udsending-af-mails-microsoft-klar-med-hasteloesning-saadan-loeser-du-problemet