Forskellige kodeord: De fleste kender anbefalingen

Men en ting er at kende en anbefaling. Noget andet er at efterleve den.

Det er en kendt sag, at kodeord skal være forskellige. Og det ved de fleste. Kun 2 pct. af borgerne kender ikke til anbefalingen om, at kodeord til vigtige steder som NemID, sociale medier og mail mv. skal være forskellige. Men det betyder til gengæld ikke, at 98 pct. af borgerne så efterlever anbefalingen. Det gør kun mellem 38 og 46 pct. af befolkningen, hvis man segmenterer på uddannelsesniveau. 

Således svarer 46 pct. af de universitetsuddannede, at de i høj eller meget høj grad efterlever anbefalingen om forskellige kodeord. Mens det er omkring 40 pct. af respondenterne med de andre uddannelser, der er opstillet i denne undersøgelse, folkeskole, studentereksamen, erhvervsuddannelse og videregående uddannelse af 2-4 års varighed, der giver samme svar. Topscoreren er dog dem, der angiver ”Anden uddannelse” med hele 63 pct.

Modsat er det de folkeskoleuddannede og studenterne, der ligger højst i forhold til slet ikke at efterleve anbefalingen. Det drejer sig om en andel på 18 pct. hver. 

 

Dataindsamlingen, der danner baggrund for tallene, er gennemført af analysebureauet Megafon for Digitaliseringsstyrelsen og DKCERT i sommeren 2020. En overordnet gennemgang og analyse af observationerne fra dataindsamlingen er gengivet i rapporten Danskernes Informationssikkerhed.

#Hvadgørduselv? - Deltag i vores cybervoxpop

Vil du inden for den næste uges tid ændre dine kodeord til fx mail, sociale medier og NemID, så de er forskellige?